Eerste impressie
Dierenwereld van Someren ligt misschien een beetje afgelegen en verstopt op een landweggetje, maar het is de speurtocht meer dan waard. Ze hebben ruimschoots parkeerplek op hun eigen terrein voor zowel de auto als de fiets. Bij binnenkomst bevind je je meteen in een ruim opgezette winkel. Aan de rechterkant van de winkel is de aquarium afdeling.

someren1

Aquaria
Bij van Someren zijn er twee naast elkaar gelegen kamers vol met aquaria. De lichten staan in deze kamers uit waardoor de enige verlichting de aquarium verlichting is. Dit zorgt voor een mooi effect waardoor (ook dankzij het gebruik van speciale gekleurde lampen) de vissen extra mooi opkleuren. De aquaria zijn meestal simpel ingericht, gelukkig is er vaak wel over nagedacht. De pleco’s hebben schuilholen en in de meeste aquaria staan wat echte planten waar de vissen tussendoor kunnen zwemmen. De aquaria zien er schoon uit en worden zoals het eruit ziet goed onderhouden. Dit is ook terug te zien in hun vier planten aquaria waarin zich een ruim assortiment aan planten bevindt. In twee aquaria hebben ze het standaard assortiment waarin alle planten voor 2,95 per stuk de deur uit gaan of vier voor tien euro. Daarnaast hebben ze nog twee andere aquaria waar de meer bijzondere planten in staan. Deze zijn geleverd door het wel bekende planten merk Dennerele. Van deze planten wisselt de prijs. Al met al kun je rustig je rond neuzen. Ook wandelt de altijd enthousiaste Mark daar rond. Een man met verstand van zaken. Geen vraag is te dom of gek. Hij deelt zover we hebben kunnen merken de visie dat een goed leven voor de vissen voorop staat.
IMG_1035
Op gebied van vissen is er veel keuze, of het nu gaat om grote of kleine vissen. Ze hebben zelfs af en toe een reuze Channa (Slangenkop vis) zwemmen. Verder hebben ze de standaard en niet standaard L-Nummers zitten en een leuke keuze uit Cichliden. Voor iedere aquariaan iets. Ze zijn nu ook rap bezig met het opzetten van een zoutwater afdeling.
IMG_0831an

Assortiment
Het assortiment van van Someren is redelijk uitgebreid. Ze hebben de meeste producten staan van Dennerle en Eheim. Ook zijn Aquael, HS Aqua en Dupla vertegenwoordigd. Voor de aquascapers en natuur fanaten is er volop keuze uit aquarium stenen die natuurlijk ogen, zoals bijvoorbeeld Dragon stone (draken steen) en Seiryu stone (grijze grillige natuursteen). De hoeveelheid hout verschilt erg. Ze hebben meestal spiderwood en driftwood liggen maar de hoeveelheid is erg verschillend. Soms hebben ze bijna niks en soms ligt de halve winkel vol. Je moet maar net geluk hebben.
someren 3

Service
Service op het gebied van informatie aan de klant is prima. Mark staat je graag te woord en doet dit op een duidelijke manier.