De aquascape dagen bij Van Someren in Heemskerk waren erg druk bezocht. Mensen kwamen van verre om een glimp op te vangen van wat deze dierenspeciaalzaak te bieden had. Dit was ook niet zonder reden. De aquaria zaten bomvol met zowel dieren als planten.

aquascape dagenVan Someren is bekend bij de meeste aquarianen in de omgeving. Zoals in onze review te lezen was, zijn ze moeilijk te vinden maar als je ze eenmaal gevonden hebt laten ze een blijvende indruk achter. De parkeerplaats was zo gevuld dat er gebruik gemaakt moest worden van het parkeerterrein van de buren, om iedereen ruimte te bieden.
aquascape dagenBij binnenkomst zat er een man, die bezig was met planten op hout te binden. Dit was de “aquascape workshop” wat ons dan wel een beetje tegenviel. We hadden meer verwacht zoals het inrichten van een aquarium of een Iwagumi aquascape bouwen. Dit had makkelijk gekunt met de ruimte die beschikbaar was. Natuurlijk is het voor veel aquarianen mooi meegenomen dit te leren en het is ook zeker een stukje service maar misschien had het toch even anders verwoord moeten worden. Het zet mensen op het verkeerde been en geeft een foute voorstelling van wat aquascapen inhoud.
aquascape dagenGelukkig waren er wel 2 aquascapes en 1 natuur aquarium met allemaal leuke Platies te zien. We waren voornamelijk onder de indruk van ‘de mooie boomscape’, die op de foto hieronder te bewonderen is. Niet heel moeilijk om te maken maar de uitvoering was zeker goed gelukt.
aquascape dagenHet was een drukste van jewelste binnen maar het team ving het goed op. Iedereen hielp mee om deze dag toch tot een super einde te brengen. Wat ook fijn was om te zien was dat de service er niet onder leed. Er werd nog steeds rustig de tijd genomen om de klant te informeren, in plaats van snel klanten er door heen te duwen.
aquascape dagenOok was Betta kampioen Jolanda van “Bettas4all”, aanwezig met een aantal showbetta’s. Ze informeerde mensen over hoe de kweek van deze prachtige vis werkte en wat nodig is om er een goed te houden. Immers is dierenwelzijn voor de meeste aquarianen van belang. Jolanda is een van de laatste Nederlandse hobbykwekers die nog “long tail betta’s” kweekt. Of het nu gaat om crowntails, halfmoons of butterflies. Jolanda kan uren praten over deze eigenwijze en intrigerende vissen.
aquascape dagenNaast dat er veel te zien was kon een ieder ook gebruik maken van leuke aanbiedingen. Zo was er een CO2 set die op dag 1 al compleet uitverkocht was. Toch een goed teken, dat steeds meer mensen de aquariumplanten hobby serieus nemen en ook goed voor de planten willen zorgen. Een van de aquariums was CO2 aan het assimileren en zowel jong als oud was geïntrigeerd door de zuurstofbelletjes die naar boven vlogen.
aquascape dagenAl met al kunnen we stellen: dat het een leuke dag was en de klanten tevreden naar huis konden  gaan en bij een aankoop, ook nog een leuke goodiebag meekregen.
aquascape dagenBedankt van Someren. Nu hopen, dat er vaker aquascape gerelateerde events worden georganiseerd in die omgeving.