New Life Spectrum, ook wel NL Spectrum heeft zijn naam gemaakt in het buitenland. Op de Europese markt en Nederland zijn ze nog een stuk minder bekend. Dit is opvallend aangezien het gebruikt word door één van de wereld leiders op het gebied van vissen kweken. Bellenz Fish Farm is onder andere aangenomen door de Braziliaanse overheid om het fok programma voor de vis soorten van de binnenkort afgesloten Xingu Rivier (thuis van oa. de L46) op te zetten. Met het opzetten van een fok programma voor zulke unieke en waardevolle vissen is goede voeding essentieel. De producten van NL Spectrum worden gebruikt als hoofdvoer voor het voeren van de dieren van het fok programma, alswel voor de vissen van Bellenz Fish Farm zelf. Voor iedere specifieke situatie heeft NL Spectrum het ideale voer.

Een van hun meest opvallende producten in het assortiment is misschien wel Thera+A. Dit product is gemaakt speciaal voor aquariumhouders met de wat duurdere vissen. Het voer type heeft twee interessante eigenschappen. Namelijk het verbeteren van de natuurlijke vissen kleur en het versterken van het immuunsysteem. Met name in stresvolle omstandigheden kan dit product een hoop uitkomsten bieden. Denk hierbij aan het gebruik voor en tijdens het introduceren van nieuwe vissen. Je kun het dan zowel preventief als pro-actief gebruiken.
Thera+AThera+A is een combinatie van hoge voedingswaarden en extra knoflook. Het voer bevat vis, chlorella alg, spirulina, fruit en groente. Hierdoor is het voer geschikt voor alle vissen. Zowel carnivoren, herbivoren en omnivoren tonen interesse in het voer. Dit is ook iets wat terug kwam tijdens onze testen. Aan welke vissen we het ook voerden, het was op voordat je er erg in had. Dit product bevat GEEN soja bonen of toegevoegde hormonen. Het is belangrijk te weten dat dit product ook géén medicatie bevat. De werking is compleet op natuurlijke basis.

Thera+A
Thera+A voor kleine visjes een granulaat van 0,5 mm

Zodra je het potje open maakt ruik je de knoflook al. Het voer komt uit in 3 maten: 0.5 mm, 2-3 mm en 6 mm. Hierdoor is het geschikt voor zowel grote als kleine vissen. Ook zijn al deze korrels zinkend, hierdoor kunnen alle water lagen benut worden voor het voeren. Dit aangezien de bodemvissen nog wel eens overgeslagen worden. Het zink vermogen van dit voer is dan ook rap. Het zinkt eigenlijk meteen wanneer het in contact komt met het water.

Thera+A
Thera+A voor de medium vissen. Granulaat van 2-3mm.

Wij hebben het op verschillende vissen en geleedpotigen getest en geen van allen weigerde het te eten. Wel is het zo dat zelfs de kleinste maat korrel nog steeds iets te groot is voor jonge visjes en micro visjes zoals bijvoorbeeld de Boraras brigittae. Dit neemt niet weg dat ze het niet proberen op te eten. Zoals eerder gezegt zijn de bodemvissen ook vaak snel aanwezig. Onze test l-nummers (L264, L260, L066, L128) waren er als de kippen bij.
Thera+AWe hebben het product ook nog getest in een dierenwinkel. Hier waren, zoals met veel winkels zonder quarantaine ruimte het geval is, vaak problemen na het toevoegen van nieuwe vissen. De vissen waar het bij de betreffende winkel vaak fout ging, leken er positief op te reageren. Waar normaal bakken met vis ziek werden, door onder andere witte stip, was dit nu niet meer zo voor vele weken. Terwijl er verder niks aan het aquarium was veranderd.

RECENSIES OVERZICHT
Duurzaamheid
8
Kwaliteit
8
Kosten
7
Werking
9
Vorig artikelOrca Superglue – Waarom zou je nog een tube willen?
Volgend artikelProCristal i30 – JBL’s stap in de nano markt.
theraWe kunnen de conclusie trekken dat het een effectieve manier is om pro-actief witte stip tegen te gaan. Het lijkt uit ons eigen onderzoek: goed preventief te werken in situaties waar stress onontkoombaar is. Naast de medische werking is het ook nog eens een compleet voer voor de vissen. Thera+A is verkrijgbaar in 3 maten waardoor het geschikt is voor bijna alle vissen. Wij zijn positief over dit voer van New Life Spectrum. Het is fijn om te zien dat meer voeders de biologische manier kiezen zoals bijvoorbeeld Dr. Bassleer biofood en Repashy. Binnenkort meer over de andere voeders van New Life Spectrum.