Afgelopen zondag waren we bij de Diebo Aquascape Experience. De Diebo is een dierenwinkel met een zeer grote aquariumafdeling, gelegen in het midden van Nederland (Nieuwegein).

Aquascape ExperienceDe eerste mensen stonden voor 12 uur (de opening) al te trappelen om naar binnen te mogen. Het was hierdoor binnen de kortste keren al lekker druk, er was dan ook weer genoeg te zien. De showbakken hadden weer even een schoonmaakbeurt gehad en stonden er prachtig bij. Ook de hardscape bakken waren weer tot de nok gevuld met zowel hout als steen. Waar menig aquariaan graag gebruik van maakte.
Aquascape ExperienceDe eerste activiteit voor de dag was een lezing van Johan, hij gaf informatie over wat aquascape is, waar je rekening mee moet houden en wat er nu eigenlijk voor stijlen zijn. De zaal zat goed gevuld en er werd aandachtig geluisterd. Natuurlijk was er ook ruimte voor vragen en daar werd volop gebruik van gemaakt.
Aquascape ExperienceDit was later ook wel terug te zien in de aquascape wedstrijd. Waarbij de klanten zelf aan de gang mochten. Men ging driftig aan het werk en het was leuk om te zien hoeveel verschillende stijlen er waren. Iedereen deed lekker zijn ding. Natuurlijk hielpen zowel wij als het personeel van de Diebo waar nodig was. Sommige deelnemers zag je met een klein beetje hulp echt grote stappen vooruit maken. Of er nu gewonnen was of niet, we kunnen stellen dat iedereen blij was met de hulp en het eindresultaat van hun eigen aquarium.
Aquascape ExperienceAquascape ExperienceAls laatste evenement was er een lezing en workshop verzorgt door Jörg Buhlmann van ADA Deutschland. In zijn lezing vertelde hij over de wijze van Takashi Amano.
Aquascape ExperienceNa de lezing volgde een workshop aquascapen met gebruik van de ADA producten. Zeer leerzaam voor diegene die altijd al eens met dit premium merk aan de slag zouden willen gaan. ADA is namelijk nog altijd het meest populaire aquascape merk over de gehele wereld. Jörg Buhlmann nam ons stapje voor stapje mee door het gehele proces waarbij het publiek aandachtig luisterde. Er waren ook genoeg vragen voor deze aquascaper die hij maar al te graag beantwoorden. De taalbarrière was soms een klein obstakel (aangezien hij geen Nederlands spreekt) maar met een personeelslid van de Diebo kwamen ze er elke keer weer uit. Jörg werd aan het einde van zijn lezing dan ook warm bedankt met een groots applaus.
Aquascape ExperienceAquascape ExperienceAl met al was het een geslaagde dag en waren er weer een hoop mensen wijzer geworden. We kunnen niet wachten tot volgend jaar, dat we weer gezellig een dagje kunnen aquascapen bij de Diebo aquascape experience.
Aquascape ExperienceMocht je trouwens het resultaat willen zien van Jörg Buhlmann’s aquascape workshop? Dan kun je hem een heel jaar bewonderen in de showroom van de Diebo in Nieuwegein. Als je er dan toch bent, neem dan ook gelijk een kijkje bij de nieuwe Twinstar light en de ADA Solar RGB die daar te bewonderen zijn.Aquascape Experience