Het blijft lastig om een kerst cadeau kopen voor natuur aquarium fanaten. We hebben hier een lijstje gemaakt met suggesties voor aquascaper cadeau’s. Misschien inspireert het je voor een leuk kerstcadeau.

Kerst cadeau’s voor de aquascaper onder de 10 euro.

Aquasabi CO2 drop checkerAquasabi Co2 Checker

Meten is weten, helaas zijn de meeste meetinstrumenten niet erg mooi voor in een rimless aquarium. De glazen permanente CO2 test van Aquasabi is een mooie en elegante manier om op de hoogte te blijven van de CO2 concentratie in het aquarium.
Deze Co2 test is verkrijgbaar bij Aquasabi voor 9,95

Dr Bassleer Biofish food

Dr Bassleer biofish foodWe voeren allemaal onze vissen, helaas is niet ieder voer van dezelfde kwaliteit. Zelf willen we toch ook het beste eten? Dr Bassleer Biofood biedt hoge kwaliteit vissenvoer met een focus op biologische producten. Er zijn verschillende type voeders binnen de Biofood lijn die uiteen lopen van natuurlijke kleurversterkers-, anti-stip- of zelfs opsterkingsvoer. Neem een kijkje bij deze voeders. Je vissen zullen je dankbaar zijn.
Deze voeders zijn verkrijgbaar bij de visvoerwebwinkel.nl vanaf 4,75

Kerst cadeau’s voor de aquascaper onder de 50 euro.

JBL ProScape Tool Bag

JBL proscape toolbagAquarium tools zijn een essentieel gegeven voor aquascapers. Het netjes opruimen van je tools is soms wat lastiger. De JBL ProScape tool bag biedt de mogelijkheid om al je aquarium tools netjes op te bergen. Tevens is hij om je middel te bevestigen, handig voor als je hard aan het werk moet. Natuurlijk is de Tool bag waterafstotend.
Deze Tool bag is verkrijgbaar bij Aquasabi voor 14,95

Mosscotton shirt

mosscottonWe zijn fans van aquaria en met name aquascapen, helaas kunnen we onze passie niet overal mee naartoe nemen. Een aquarium is namelijk best zwaar. Waarom ga je niet voor “the next best thing” een cool t-shirt van Mosscotton. Het kledingmerk van de bekende Duitse Aquascaper Jurijs Jutjajevs.
Deze T-shirts zijn verkrijgbaar bij Mosscotton voor 29,95

Origin of Creation – Takashi Amano

Origin of creationTakashi Amano is de grondlegger van het moderne aquascapen. “Origin of creation” is zijn biografie en is gevuld met de mooiste foto’s van landschappen en aquascapes. Het vertelt over zijn kindertijd en de verhalen rondom zijn mooiste creaties zoals bijvoorbeeld ‘s werelds grootste natuur aquarium “Florestas Submersas” in het Oceanario in Lissabon, Portugal. Het boek inspireert en geeft een blik in het leven van een van de grootste aquascapers ooit.
Origin of Creation is verkrijgbaar bij Azaqua voor 39,90

ADA pincettes S

ADA Pinsettes SEen goede pincet maakt het in de bodem steken van aquariumplanten een stuk gemakkelijker. Velen denken er niet over na, maar de precisie van de punt, de hoeveelheid druk controle die je kunt uitoefenen dragen bij aan het gemak. Zeker ideaal wanneer je een groot aquarium moet beplanten. De ADA Pincettes S is een van de beste pincetten die wij hebben gebruikt. Het is voor ons de tool voor het beplanten van een aquascape.
Deze pincet is verkrijgbaar bij Azaqua voor 44,90

Ocean Free Hydra 20

Ocean Free Hydra 20Een goede filter is het halve werk. De Ocean Free Hydra 20 is een filter die nog redelijk nieuw is op de markt. Het is gebaseerd op hetzelfde principe als de Twinstar. Het gebruikt hydroxyl radicals om ammonia en nitriet onschadelijk te maken. Het maakt filteren makkelijker en op den duur goedkoper. Het filterpatroon hoeft namelijk maar 1 keer per jaar vervangen te worden. Lees onze review van de Ocean Free Nano plus, een filter/skimmer die op dezelfde manier werkt.
Deze filter is verkrijgbaar bij Aquabilzen voor 49,95

Kerst cadeau’s voor de aquascaper boven de 50 euro.

Azoo Flexi-mini scape set

AZOO FLEXI-Mini Scape SetWanneer je eenmaal begint met aquascapen is het vaak lastig om het bij 1 aquarium te laten. De Azoo Flexi-mini scape set bied je een leuk compleet aquarium voor een goede prijs. Het aquarium is gemaakt van hoge kwaliteit glas en komt met een hang-on filter en een sierlijke LED lamp met meer dan genoeg licht om de meest lastige plant te kunnen houden.
De Azoo Flexi-mini scape set is verkrijgbaar bij Azaqua voor 159,95

Twinstar Nano

Twinstar NanoAlg is voor veel aquascapers de grootste verschrikking. Echter een aquarium zonder alg is bijna onmogelijk te creëren. De kunst is het om alg zo in toom te houden dat het niet opvalt. De Twinstar Nano helpt bij dit proces. Door het gebruik van elektrolyse en de productie van hydroxyl radicals (OH-) en micro bubbels worden de celwanden van alg sporen vernietigd en de groei van alg afgeremt. Tevens verbetert het de plantengroei in het aquarium en de opname van voedingsstoffen, waardoor alg groei ook afgeremd word. Een handig apparaat voor elke aquascaper. De Twinstar Nano is geschikt voor aquaria van 50 tot 200 liter. Voor grotere en kleinere aquaria zijn ook Twinstars te verkrijgen.
De Twinstar Nano is verkrijgbaar bij Azaqua voor 149,00

ADA Cube Garden 60-P

ADA Cube Garden 60 PDe ADA Cube garden 60-P is één van de best verkochte aquascape aquariums. Het is gemaakt van een hoog kwaliteit glas (laag ijzergehalte) en minimale silicone. Wanneer je het aquarium naast een standaard aquarium neerzet is het verschil overduidelijk. Het aquarium is 60x30x36 cm en heeft een glasdikte van 6mm. Het is een waar juweel en bied een schitterend leeg canvas om jouw kunstwerk in te maken. Wie weet zien we jou dit jaar ook terug op de IAPLC of EAPLC.
De ADA Cube Garden 60-P is verkrijgbaar bij Azaqua voor 149,90.

JBL ProFlora u501/u502

JBL u501CO2 is essentieel voor gezonde plantengroei, planten hebben het nodig voor het process van fotosynthese. Veel aquarianen zien een CO2 set helaas nog als een pittige uitgave. De JBL u501 biedt een leuke instap mogelijkheid in de wereld van CO2 gebruik. Het product is kwalitatief hoogstaand en makkelijk te gebruiken. De JBL ProFlora u501 komt inclusief een 500 gram CO2-wegwerpfles, 3 meter slang, terugslagventiel, bellenteller, CO2 test en een JBL Taifun reactor. Wil je ook nog een magneetventiel? Dan kun je upgraden naar de u502 versie. De u501 is geschikt voor aquaria tot 400 liter (120cm lang).
De JBL ProFlora U501 is verkrijgbaar bij aquastorexl voor 151,95