Het Watergala 2016, de eerste keer dat de Aquavaria in een nieuwe vorm gegeven werd. Een combinatie van de Koi2000 en de Aquavaria en dat al op een nieuwe locatie. Vorig jaar stonden ze nog in een gymzaal in Vianen, dit jaar voor het eerst op dezelfde locatie als waar het Vivarium gehouden werd. De Beursfabriek in Nieuwegein biedt vier keer zoveel ruimte als het orginele Aquarvaria Event. Op papier klinkt dit super! Nog een event op het formaat van het Vivarium word altijd welkom geheten door de aquarium fanaten.

aquavaria
Aquabeek was zoals altijd goed vertegenwoordigd.

Bij binnenkomst werden we begroet door een grote hoeveelheid blauwe water bakken voor de Koi wedstrijden. Gevuld met mooie grote Koi’s die je niet zult tegenkomen in het tuincentrum. De begane grond is bijna compleet gevuld met vijver en Koi gerelateerde stalletjes. Er waren slechts vijf aquarium stalletjes te vinden. Ook is er voor gekozen om de Discus wedstrijd beneden uit te stallen. Toch leek de cohesie tussen het geheel een beetje te ontbreken. Het sporadisch aanwezig zijn van de aquarium stalletjes maakte de sfeer toch iets minder. De rest van de aquarium bedrijven waren allemaal naar boven gejaagd. Op de eerste verdieping was de sfeer nog minder dan beneden. Het was te ruim opgezet waardoor het geheel erg leeg leek. Ook was het erg rustig, veel bezoekers leken alleen geinteresseerd in de vijvers of konden de weg naar boven gewoon niet vinden.

aquavariaWe hebben met aardig wat verkopers gesproken. Een goed aantal standhouders wist niet of ze volgend jaar in dit zelfde concept terug zouden keren. “Het is te duur en niet nuttig genoeg in vergelijking met het Vivarium. Helemaal met het kleine aantal bezoekers, waardoor reclame maken ook niet echt meerwaarde krijgt”, vond men. Het is jammer om te zien dat hun idee om te groeien, juist tegen zich lijkt te keren. Volgend jaar zullen we zien hoeveel bedrijven er nog over zijn van het huidige bestand en of ze terug keren naar hun oude format. In ieder geval zijn we er van overtuigd, dat het op de site grootser werd aangekondigd dan het in werkelijkheid was. Nu is het uitkijken naar het Vivarium 2016 in november.

aquavaria aquavaria aquavaria aquavaria aquavariaaquavaria