Het offensief naar de zoetwater markt lijkt nu echt op gang te komen bij Aqua Medic. Na het uitbrengen van hun Aqua Medic Qube 50 Plant, komen ze nu ook met hun eigen pH verlagende bodem genaamd AquapHloor. Hiermee volgen ze in de voetstappen van merken als ADA, JBL, Tropica en H.E.L.P.

AquapHloor“AquapHloor substraat is vooral geschikt voor plantenaquaria en garnalenbakken. Het is niet geschikt voor aquaria met bewoners die veel in de bodem graven. AquapHloor heeft pH verlagende en stabiliserende eigenschappen, die ideaal zijn voor vele planten en dieren in die gebieden op de wereld waar zacht water aanwezig is. Het substraat hoeft niet gewassen te worden voordat het in het aquarium gedaan wordt. Als het water troebel wordt, zal dit spoedig weer helder worden. Het is een voedselrijk substraat dat een sterke plantengroei garandeert. De vorm van het granulaat, met een korrelgrootte van 2-3 mm, zorgt voor een goede zuurstofvoorziening voor de plantenwortels en is tevens een goede voedingsbodem voor belangrijke bacteriën.” Aldus Aqua Medic.

AquapHloor
Of dit soil een goed alternatief wordt voor de andere merken zullen we na verloop van tijd zien. Op papier klinkt het als een fijne toevoeging voor winkels, die toch Aqua Medic in hun assortiment hebben.