Bucephalandra, Borneo’s mooiste schat als het op planten aan komt zijn nog steeds maar mondjes matig in Nederland te verkrijgen. De grote aquariumplanten verkopers beginnen langzaam deze plant te cultiveren. Waarbij voorlopig de nog wat “gewone” soorten worden verkozen. Wil je wat specifiekers, dan moet je toch al snel het internet op. Alsnog is het binnen Europa nog best lastig een winkel te vinden met betaalbare prijzen. De reden dat de planten zo duur zijn is vanwege de moeilijke import. Toch is het ons gelukt een betrouwbare webwinkel te vinden.

Bucephalandraeu.com is een webshop die specialiseert in de wat moeilijker te krijgen planten, waaronder bucephalandra. Andere planten waarvoor je bij hen terecht kunt zijn; varens, Anubias soorten, mossen, Bucephalandra clumps en andere Aroids.
bucephalandraHet onderscheid is voornamelijk dat deze webshop planten verkoopt tegen betaalbare prijzen. Immers moet het natuurlijk wel leuk blijven. Waar je in andere winkels toch al snel circa 12 euro voor een Bucephalandra Brownie Helena betaald kost deze plant slechts vijf euro bij bucephalandraeu.com. Dan hoor ik je al denken. Er moet iets mis zijn met deze planten!

bucephalandraNou, dit is niet het geval. De planten zijn netjes. De bladeren zijn in goede staat. Er zit altijd wel een minder mooi blad tussen maar het blijft natuurlijk een natuur product. Ze zijn alg vrij want ze zijn emersive gegroeid en de hoeveelheid die je krijgt is gelijk, tot meer dan andere webwinkels.

Heb je geen zin om te wachten tot de plant gegroeid is? Dit kan namelijk wel even duren. Dan kun je ervoor kiezen om een Clump te kopen. Meestal zit er tot 10 keer zoveel plant in één enkele plant. In een normale winkel betaal je hier voor de hoofdprijs, maar bij de eerder genoemde webshop kun je al terecht voor een 10×10 cm Clump voor de prijs van 22 euro.

BucephalandraOok de verzending en verpakking lopen goed. Voor zeven euro wordt het pakket naar je toe gestuurd. En als het een beetje meezit heb je de bestelling meestal binnen 3-4 dagen in huis. De plant wordt zo ingepakt, dat als het moet deze het makkelijk een paar weken zou kunnen overleven. Alle planten worden per stuk verpakt in een zakje. Vooraf krijg je per mail (persoonlijk) een foto met wat je krijgt zodat je kunt zien dat het kwaliteit is. Ook krijg je een track en trace code wanneer het pakje verstuurd is. In de verpakking zul je ten alle tijden een a4’tje vinden met met de instructies hoe je het beste voor de planten kunt zorgen en over wat je NIET moet doen. Zoals het begraven van de Rhizome. Mochten de bladeren toch beginnen weg te smelten in het aquarium, wees dan niet getreurd. Zolang de Rhizome niet beschadigd is zullen er binnen korte tijd weer nieuwe blaadjes beginnen aan te groeien. Het is een langzame groeier dus geef hem even de tijd.

Bucephalandra
De verpakking waarin het verzonden wordt.

Alle foto’s in dit stukje zijn foto’s die wij zelf gemaakt hebben van de planten die toegestuurd zijn en staan dus garant voor de kwaliteit van de webshop.

RECENSIES OVERZICHT
Assortiment
7
Kwaliteit
9
Verpakking & Verzending
10
Service
10
Vorig artikelNatureholic, garnalenvoer van Garnelio
Volgend artikelEU verordening invasieve soorten
bucephalandra-aquarium-leuke-prijsBucephalandraeu.com is een fijne webwinkel met een leuk assortiment. Helaas missen er wel nog een heleboel foto's van de planten. Hierdoor moet je nog veel google werk plegen wat soms erg verwarrend kan zijn. De kwaliteit van de planten is uitmuntend, wel zijn de planten emersed dus houd hier rekening mee. Verpakking en verzending is goed en snel. Heb je vooraf vragen dan kun je altijd terecht bij de eigenaar. Deze antwoord meestal binnen een uur of twee. Je kunt hier met een gerust hart je slag slaan.