Een savu pod is de noot van de ‘Cariniana Legalis boom’,  uit Zuid-Amerika. Deze zaadpeulen zitten bom vol zaden en zorgen ervoor dat de boom zich kan voortplanten. Normaal vallen ze van  de bomen af in de jungle en eindigen daar op de meest rare plekken. Het is ook niet geheel vreemd om ze  in de amazone wateren te vinden .

In het aquarium kunnen ze een dubbele functie hebben. Door de opening kunnen kleine vissen het gebruiken als een verstop plaats, wat kan zorgen voor erg schattige foto’s. Ook garnalen vinden het maar wat leuk om erin te klimmen en op ontdekkingstocht te gaan. Een ander voordeel is dat dit natuurproduct Tannin afgeeft. De stof die het aquariumwater geel/bruin maakt. Nu heb je wel een pittige hoeveelheid nodig om het visueel te merken. Toch zal het product bijdragen aan het verlagen van de pH waarde van het water. Een andere positieve bijwerking van het product is zijn antibacteriële werking. Het zal dus bijdragen aan het gezond houden van je vissen op een compleet natuurlijke manier net als bijvoorbeeld de bekendere ‘Catappa bladeren’, doen.
savu podDoordat het een natuurproduct is zal op den duur een zo genaamde “biofilm” op de Savu pod beginnen te groeien. Dit is absoluut geen punt om je zorgen over te maken. Het is namelijk een natuurlijk voedsel voor vele soorten kleine vissen, algeneters en garnalen. Deze zullen het maar al te graag als aanvullend voedsel gebruiken.
savu podMet een maximale lengte van circa zes tot negen cm en een breedte tot ongeveer drie cm is dit natuurproduct klein van maat. Dit maakt het ideaal voor het gebruik in zowel grote als kleine aquaria. Je kunt het ook zeer goed gebruiken om een gevoel van schaal te maken. Hierdoor kan de aquarium inrichting nog groter of kleiner lijken naar gelang hoe het gebruikt wordt. Het is een zeer esthetisch mooi product om naar te kijken zowel boven als onderwater en is bijna een ‘must have’, in een biotoop aquaria die zich richten op de Amazone.

Tip:
Zorg altijd dat je dit product koopt bij een erkende aquarium (web)winkel. Hierdoor weet je zeker dat natuurproducten vrij zijn van pesticiden en chemicaliën. Ook zijn ze dan meestal (indien van toepassing) op een verantwoordelijke manier geoogst.

Wanneer dit product droog bewaard wordt is het in principe onbeperkt houdbaar. Gebruik je actieve koolstof in je filter? Dan wordt net als bij medicatie het effect teniet gedaan.