Lobelia Cardinalis is een echte Amerikaanse plant. Deze plant komt vooral voor in het oosten en midden van de Verenigde Staten. De plant groeit in beekjes, vijvers en sloten. Boven water is deze plant donker groen met een paarse onderkant. De bloemen zijn knalrood, wat deze plant nog aantrekkelijker maakt. Onderwater kleurt hij lichtgroen. In de loop der jaren is Lobelia Cardinalis veel gebruikt in Nederlandse stijl aquaria. Door de populariteit is deze plant ook vaak wijd verkrijgbaar.
Lobelia Cardinalis
Lobelia Cardinalis is een makkelijke plant om voor te zorgen. De plant moet in het licht staan. Hierbij geldt; hoe hoger de licht concentratie, hoe compacter de plant zal groeien. CO2 is niet nodig om de plant te laten groeien maar zal het groeiproces wel bevorderen. Het doseren van voedingsstoffen bepaalt de snelheid van het groeien. Wanneer de voedingsstoffen opraken zal de groei langzaam stagneren. Als voeding voor de plant geen probleem is zul je merken dat hij zich langzaam gaat uitbreiden tot een hoger gelegen groen bos (een groen tapijt maar dan hoger).

Lobelia Cardinalis
Nederlandse stijl aquarium

Het snoeien van de plant zelf is niet heel moeilijk. Let er wel bij op dat je de nieuwe aangroei alleen afknipt. Deze kun je gewoon herplanten in het aquarium, waarna deze weer verder zal groeien. Dit samen met het feit dat de plant niet zo heel snel groeit maken het mogelijk om de vorm van het bos compleet naar eigen hand te zetten. Dit is ook één van de redenen waarom Lobelia Cardinalis zo populair is in Nederlandse stijl aquaria. Lobelia Cardinalis komt het beste tot zijn recht op de voorgrond of het midden.

Herkomst Amerika
Groeisnelheid Langzaam tot Gemiddeld
Plaatsing Voorgrond, Midden
Licht Middelmatig tot Veel
Co2 Laag
Moeilijkheidsgraad Makkelijk