Aquascapen.nl

Zoo Med Can’O serie – Vissenvoer in een blik

Zoo Med

Zoo Med is onder terrarium houders een begrip. Het grote scala aan producten, zorgt ervoor dat ze bijna iedere reptiel kunnen helpen aan de juiste verzorging. Wat veel mensen alleen niet weten is dat het merk ‘Zoo Med’, ook aquarium producten produceert, waaronder vele soorten voedsel.

Ons oog viel op de “Zoo Med Can o” serie. Deze serie bestaat al langer voor reptielen maar nu zijn er ook toevoegingen gedaan geschikt voor vissen. Zover wij weten, is dit ook het eerste voedsel voor aquariumvissen dat in een conservenblik zit. De serie heeft drie varianten voor aquaria namelijk: Cyclops, garnalen en bloedwormen. Deze voeren zijn geschikt voor zowel zoet- als zoutwater vissen.

Bij alle voeren is het het geval, dat de inhoud is gekookt in het blik. Dit zorgt ervoor dat er geen voedingstoffen verloren gaan. De producten blijven door dit proces langer vers. Een andere fijne bijkomstigheid is dat de exoskeletten van de garnalen zacht worden. Hierdoor zijn ze makkelijker verteerbaar.

De garnalen zijn voornamelijk bedoelt voor grotere vissen zoals Oscar’s (Astronotus ocellatus) bij ons vonden de kersenbuiken het ook wel te eten. De rest van de vissen hadden er eigenlijk geen interesse in. Het voedsel zelf ziet er goed uit, maar het stinkt wel heel erg. Dit product is voornamelijk handig voor mensen die liever geen levende garnalen willen voeren. Na het openen moet je het koel bewaren, het is wel verstandig om het blikje in een plastic doosje te stoppen wat luchtdicht is aangezien het blik zelf de geur niet binnen zal houden.  Gaat het binnen een week niet op? Dan zul je het moeten invriezen.

Met de bloedwormen oogt Zoo Med erg op de middenmaat vissen. Hierbij moet je denken aan Clown botia’s maar ook Discussen en Betta’s. Bij de bloedwormen is het eigenlijk wat je verwacht, het ruikt precies hetzelfde als een verpakking levende bloedwormen, alleen zijn deze niet meer rood van kleur. Wel is het zo dat de vissen er gek op zijn. Het is bijna een vechtpartij wie de eerste hap krijgt. Ook onze Corydorassen waren hier lekker van aan het smullen. (als het uberhaupt de bodem al bereikte). Wederom geld bij dit product: “gaat het binnen een week niet op? Dan zul je het moeten invriezen.”

Als laatste in de serie hebben we Cyclops, met dit voer richt Zoo Med zich voornamelijk op de kleinste vissen. Niet dat de grotere niet mee mogen snoepen natuurlijk. Het ruikt hetzelfde als een zakje met watervlooien, niet aangenaam maar je valt niet meteen van je stokje. Het is belangrijk om rustig te doseren bij dit product, aangezien je al snel veel te veel in het aquarium gooit. De diertjes zijn extreem klein en in het blikje lijkt het meer op een soort oranje water. Pas als je het in het aquarium gooit zie je hoeveel kleine diertjes het werkelijk zijn.

De vissen maakt het daarin tegen niks uit. Je gooit het in het water en de voedsel hectiek begint. Zowel de kleine als grote vissen tonen interesse in het voedsel en het is meestal zo op. Ook onze andere bodem bewoners zoals de garnalen zijn niet te beroert om even een hapje te komen halen.

We kunnen concluderen dat Zoo Med een mooi product voorschotelt. Of het de prijs waard is in tegenstelling tot vers, hangt van je eigen wensen af. Met een prijs, tussen de € 2,50 en € 3,00 ligt het ongeveer gelijk aan een dubbele portie levend voer. Ware het niet dat je in de blikken verpakking van Zoo Med, 3 á 4 keer zoveel meer krijgt. Als je er mee kunt leven dat het voer niet meer beweegt, dan heeft dit een goede prijs kwaliteits verhouding.

Mobiele versie afsluiten