Aquascapen.nl

VIV – Glaswerk voor ieder klein budget

VIV

VIV is een bedrijf dat in Europa steeds meer marktaandeel begint te winnen. Ze zijn een bedrijf dat zich specialiseert in het produceren van glazen aquarium accessoires. Zij proberen kwalitatief goed glaswerk te leveren tegen een budgetprijs. Komen ze ook weg met dit principe of is dit een geval van Chinese prullaria? Wij namen de proef op de som en legden een aantal producten van VIV onder de loep. 

Er zijn veel merken in de aquarium hobby die glazen producten leveren. De bekendste hiervan is waarschijnlijk ADA. ADA levert handgemaakte producten voor de high-end aquarium houder. VIV probeert het midden tot onder segment van de aquariumhouders te voorzien van glazen producten. Aquariumhouders die toch willen genieten van een stijlvol aquarium, maar niet het budget bezitten voor de producten van ADA.
De producten worden in een nette doos geleverd waardoor het glaswerk goed beschermd is tegen eventuele stootschade.
De producten worden net als alle andere merken per stuk verkocht. Anders dan andere merken houd het niet op bij alleen in- en outflow pijpen. VIV levert ook glazen garnalen piramides, voederbakjes, en overflow glaswerk. Een ruim assortiment met voor ieder aquarium wat wils.In de algemene zin is het glaswerk netjes afgewerkt en lijkt het ook echt op het oog gemaakt te zijn. Net als wat we mogen verwachten van glaswerk, zijn er geen overbodige elementen die het beeld kunnen verstoren. Er zit een logo op de in en outflow buizen, maar deze is aan de buitenkant geplaatst waardoor het binnenwerk niet vervuild wordt.

Voorbeeld product: VIV Suction skimmer

De filmlaag die op het wateroppervlak kan liggen is voor veel aquarianen een foei lelijk aanzicht. Zeker wanneer je een open aquarium hebt. De VIV suction skimmer kan hier tegen helpen. Gemaakt van glas, in combinatie met een plastic floater zuigt de skimmer zowel water van onderin het aquarium, als wel de bovenlaag. Wanneer het waterniveau stijgt of daalt, zal de floater dit niveau volgen en zorgen dat de skimmer water kan blijven aanzuigen. Omdat de skimmer compleet transparant is (op een isolatie rubbertje na) valt hij een stuk minder op dan de gemiddelde plastic skimmer.

Een punt waar wel op gelet moet worden is: dat er genoeg ruimte zit tussen de floater en de glazen pijp waardoor kleine garnalen de filter in gezogen kunnen worden. Iets wat toch best jammer is maar begrijpelijk door de manier van werken van dit systeem.

Andere producten in hun glaswerk filter lijn zijn; de bal, orchid en lily pijp vormen. Deze zijn verkrijgbaar voor zowel inflow als outflow en doen zeker niet onder voor andere merken in dezelfde prijsklasse.

Al met al zijn we positief verrast door VIV en hopen we zeker dat dit merk nog meer zijn intrede zal maken op de Nederlandse markt als budget tegenhanger voor de producten van ADA.

Binnenkort meer VIV producten.

Mobiele versie afsluiten