In Polen is de aquarium markt heel populair. Ook zien we steeds meer bedrijven die gevestigd zijn in Polen opduiken of internationaal bekend worden. Een van deze bedrijven is Vitroplant.pl, het is één van de oudste horticulturele laboratoria van Polen.

vitroplant.plGeopend in 1968 en met ruim 40 jaar ervaring draait dit bedrijf al aardig wat jaartjes mee. Gespecialiseerd in het produceren van vitro planten en steriele zaden maakt dit bedrijf tot een geduchte concurrent vanuit het oostblok. In Nederland nog niet heel bekend maar in Duitsland, Engeland, Ierland en Tsjechië doen ze goede zaken.

Ze onderscheidde zich vooral door de maat van hun invitro cups. Waar andere bedrijven de circa 4,5 cm (diameter) standaard maat voeren, produceert Vitroplant.pl. de cups met een diameter van 10 cm. Een behoorlijk verschil wat natuurlijk drect opvalt. Volgens Vitroplants.pl maakt dit voor hun het process makkelijker en de klant krijgt een grotere portie. Een win win scenario als het ware. “Ook geeft het de planten de kans om net iets groter te groeien waardoor ze sterker zullen zijn en beter bestand tegen het overwennen naar hun onderwater vorm” aldus vitroplant.pl.
vitroplant.plOf hun planten beter zijn dan de andere in vitro plant producenten willen ze zich hier niet over uitlaten. “We doen ons best om een zo goed mogelijk product neer te zetten die aan de hoogste standaarden van werken in steriele condities voldoet”. Of we het beste product maken, kunnen we niet over oordelen, dit is aan de klant” Ze laten weten dat ze trots zijn op ieder kuipje dat hun laboratorium verlaat. Iedere plant wordt met veel zorg gemaakt.

Wij ondervonden dat de cupjes rijkelijk gevuld waren. De planten waren gezond en goed op kleur. Het enige nadeel van de grotere potjes was dat de gel, vooral in het midden moeilijker te verwijderen was. Verder deed de plant niet onder voor andere merken zoals bijvoorbeeld Hortilab of Tropica.
vitroplant.plAls vitroplant.pl naar de toekomst moet kijken dan staat het uitbreiden van het assortiment voorop. Ze kijken net als andere bedrijven naar de markt en wat de vraag is. Hun assortiment is al behoorlijk uitgebreid en zij hopen er nog een hoop planten aan toe te voegen. Het is een ouder bedrijf maar de markt is nog jong, genoeg ruimte om te groeien net als hun planten. Vooralsnog nemen ze rustig de tijd om de planten te maken waar vitroplant.pl zelf trots op kan zijn.