Eerste impressie
Utaka is de aquariumspeciaalzaak uit Amersfoort. De winkel ligt midden in de stad, maar als je even niet goed oplet rijd je er zo voorbij. Van buiten af laat de winkel veel aan de fantasie over. De ramen zijn bestickert met grote raam stickers, waardoor het een verassing is wat er binnen gebeurt. Als je eenmaal binnen bent snap je ook meteen waarom. De gehele winkel is gesluierd in duisternis. De verlichting word verzorgd door de aquaria en de spotjes van een EHEIM stelling bij de kassa.

Utaka

Aquaria

De winkel van Utaka lijkt van buiten misschien klein maar binnen zie je dat de winkel toch een stuk groter is. Utaka heeft de aquaria opgedeeld per wereld deel; Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Dit is handig voor de biotoop fanaat. Nu weet je zeker dat de vis die je uitzoekt ook in die biotoop thuis hoort.

utaka-aquarium

De aquaria worden goed onderhouden. Ieder aquarium is mooi ingericht en voorzien van een plantje. Het maakt het vissen vangen niet makkelijker maar de versiering is het zeker waard. De werknemer die ons hielp leek er geen moeite mee te hebben en ving de vissen heel geduldig. De meeste vissen hebben ook lekker de ruimte en zitten niet opgepropt in een te klein aquarium.

Het aantal demo aquariums met biotopen zijn een genot. Hier kun je heerlijk inspiratie opdoen voor je eigen aquarium. (verwacht in deze winkel geen aquascape hier zijn ze niet op ingesteld)

Utaka

Hadden we het al over de kelder gehad? Beneden bevind zich de Zuid Amerika afdeling. Mening fan van L-nummers en meervallen kan hier zijn hart ophalen. Neem ook een kijkje in hun grote aquaria waar meerdere grote L-nummers vertoeven. Dit kom je tegenwoordig nog maar zelden tegen in aquarium winkels.

utaka-pleco

Verder is er een mooie een plantenbak aanwezig. De plantenbak lijkt goed onderhouden. Hierin is een ruime keuze aan planten beschikbaar. De planten waren in goede conditie. Wij konden geen serieuze problemen aan ze ontdekken.

Utaka

Assortiment
Bij Utaka is er een ruime keuze aan aquarium hout. Van klein tot super groot. Het ging hier voornamelijk om spiderwood en driftwood. De meest gebruikte hout soorten voor biotoop aquaria. De merken van aquarium producten die ze voeren zijn voornamelijk; Sera, Eheim, Juwel en Easy Life. Van deze merken hebben ze dan ook bijna het gehele assortiment.

Utaka

Service
Het personeelslid dat aanwezig was tijdens ons verrassingsbezoek was zeer behulpzaam en vriendelijk. We hebben hem meerdere test vragen gesteld die met zelfverzekerdheid beantwoord werden. Ook de test of we een te grote vis in een klein aquarium konden doen werd goed verweerd. We kregen de vis niet mee. In dit geval was dit dus een positief teken.