1-2 Grow van het merk Tropica is de marktleider als het gaat om in-vitro planten. In-vitro planten zijn jonge plantjes die gekweekt zijn op een laboratorium cultuur. Dit houd in dat de planten vrij zijn van slakken, algen en pesticiden. Dit heeft als voordeel dat de planten onschadelijk zijn voor de meest gevoelige garnalen en vissen.

Een ander groot voordeel is dat de planten gekweekt worden in een soort gel. Deze gel bevat alle voeding die de plant nodig heeft om de groei te beginnen. Deze gel is gemakkelijk te verwijderen onder de kraan, waardoor de wortels van de planten vrijwel altijd intact blijven. Dit is een groot voordeel tegenover de steenwol die normaal gebruikt wordt voor aquarium planten. Een scherpe schaar en een goed aquarium pincet helpen bij het planten.

12grow-boxDe planten komen in een mooie kleine cup met 1 soort plant. Na de aanschaf is het belangrijk dat de gel goed van de plant afgespoeld wordt. Hierna knip je het plantje in kleinere stukjes. Plant deze stukjes verspreid over een klein gebied. Dit geeft de planten ruimte om compact te groeien wanneer de juiste verzorging aanwezig is.

Op het label waar het bakje in zit, staat rechtsboven het logo van Tropica in 3 verschillende kleuren: groen (easy), oranje (medium), rood (advanced). De kleur geeft aan hoeveel zorg de plant nodig heeft. Bij rood is co2 vrijwel nodig om de plant goed te laten groeien.

Glossostigma-elatinoides-1-2-GROWHet assortiment biedt vele mossen en specialiteiten zoals Rotala macrandra, Rotala ‘Bonsai’ en mini-versies van de traditionele rassen zoals Alternanthera en Eleocharis.