Aquascapen.nl

Tannin, meer dan alleen bruin water.

tannin

In de hedendaagse maatschappij wordt het gebruik van natuurlijke producten steeds populairder. Puur natuurlijke producten worden steeds vaker gebruikt als voedsel voor zowel mensen als dieren. Ook worden de genezende werkingen van natuurlijke producten steeds bekender. De leuke bijkomstigheid dat deze producten er ook nog eens esthetisch prachtig uit zien, heeft er toe geleid dat het gebruik in aquaria steeds groter word. Het Amerikaanse bedrijf Tannin Aquatics is hiervan een groot leverancier. Met buitenlandse en inheemse soorten gedroogde vruchten, bladeren en hout zorgt deze dat je aquarium verrijkt word.

Ook in het aquascapen zien we het gebruik van natuurlijke producten steeds meer terug komen. Immers hardscape is ook een natuurlijk product. Bij het biotope aquascape gaat dit nog een stap verder. Hier brengen bladeren bijvoorbeeld het aquarium naar een heel andere dimensie.
In Nederland zijn we redelijk bekend met het gebruik van Catappa en Bananen bladeren. Met Guava bladeren als recente toevoeging aan deze lijst. Maar heb je ook wel eens gedacht aan Magnolia bladeren of Loquat bladeren?
Ook zien we steeds meer gedroogde vruchten en noten terug komen. Veel gebruiken we al, halve kokosnoten ter decoratie in het aquarium maar er is zoveel meer keuze. Mariposa pods, Teardrop pods en Savu Pods zijn maar een paar voorbeelden. Producten die zeer decoratief zijn en vooral leuk zijn als je nieuwsgierige vissen hebt, zoals dwerg cichlides. Deze verstoppen zich maar al te graag onder deze bladeren en noten.
Zoals eerder gezegd is dit voor biotoop aquaria een leuke toevoeging. Een voor en nadeel is dat veel van deze producten Tannin loslaten. Dit is ook wel bekend als de stof die je water bruinig maakt in hout. In de meeste aquaria zou dit als lelijk beschouwd worden. In een biotoop aquarium brengt dit het natuurlijke gevoel terug. Misschien is dit nog een niche markt maar de meeste aquarianen die het zelf proberen zijn verkocht. Mocht je op zoek zijn naar een winkel gespecialiseerd in biotoop aquaria. Neem dan eens een bezoekje aan Utaka in Amersfoort waar ze meerdere biotoop aquaria hebben staan.
Ben je op zoek naar een specifiek product? Neem dan vooral contact op met de eigenaar van Tannin Aquatics, Scott Fellman. Deze doorgewinterde ondernemer staat altijd klaar om voor jouw dat ene product te vinden. Tannin Aquatics bied verschillende zo genaamde “sampler packs”, hierbij is de inhoud speciaal afgestemt op een diersoort. Denk hierbij aan een sampler pack voor garnalen, Apistogramma, pleco’s of misschien wil je liever je eigen pakket laten samenstellen. Een leuke bijkomstigheid is dat de producten verpakt zijn in een jute zak. Ook dit geeft toch net even dat extra luxe gevoel.
Wat je ook zoekt, als je Engels kunt lezen en je natuurlijke producten zoekt ben je bij Tannin Aquatics aan het goede adres. Premium kwaliteit tegen een redelijke prijs en service boven alles. Dat is waar het bij Tannin om draait.

Mobiele versie afsluiten