De JBL ProScape S30 Curved schaar is de “go-to” schaar voor iedere aquariaan. Samen met de platte schaar worden deze scharen eigenlijk gezien als “de standaard” schaar voor aquaria gebruik. De curved schaar is in twee variaties te verkrijgen namelijk de 20 cm versie en de 30 cm versie. De versie die je op de foto’s ziet is de 30 cm variant. Met een gewicht van circa 90 gram is hij een stuk zwaarder dan de andere scharen van JBL. (62,5 gram voor de 20cm versie) Dit neemt niet weg dat de schaar alsnog niet zwaar aanvoelt tijdens het werken.

De gehele schaar is gemaakt van RVS (roestvast staal) en is mooi afgewerkt. De schaar ligt lekker in de hand en knipt makkelijker. Zeker als we dit vergelijken met de schaar van het budget merk Superfish. Deze budget schaar is niet rond afgewerkt en als je er langer dan 5 minuten mee werkt voel je dit al snel terug in je handen. Dit is bij de JBL S30 Curved beslist niet het geval. Alles is afgerond waardoor je je eigenlijk nooit aan de randjes ergert. Een ander plus punt boven de  budget schaar van Superfish is dat de JBL S30 Curved een echte punt heeft. Dit kan handig zijn als je toch even iets moet los peuteren in het aquarium.
curved schaarKnippen gaat goed met deze schaar. Hij is voornamelijk bedoelt voor het grovere werk zoals blaadjes en stelen doorknippen. Je kunt je carpet planten er mee knippen maar ik zou het zelf niet aanraden. Om één of andere reden voelt het of je niet totale controle over de schaar hebt. Deze schaar is ook sterk genoeg om door andere materialen te knippen. Iets wat we met de S16 schaar niet zouden doen.
curved schaarDe goede afwerking en het allround gehalte van deze schaar, samen met het goedkopere prijskaartje van circa 25 euro maken dat deze schaar favoriet zal zijn bij instappers. Hij bied genoeg knip vermogen met de mogelijkheid om makkelijker in hoekjes te komen. De punt zorgt ervoor dat je ook met wat geduld in de kleinere hoekjes kunt knippen. Mocht je de S 16 schaar te duur vinden dan is deze schaar de JBL S30 Curved een prima alternatief.

RECENSIES OVERZICHT
Duurzaamheid
9
Kosten
8
Verpakking
8
Werking (knip vermogen/precisie)
9
Vorig artikelS16 Spring Schaar van JBL in de Review
Volgend artikelDe S20 Wave Schaar van JBL in de Review
s30-curved-schaar-jbl-reviewDit zou het werk paard zijn van JBL en dat is het ook. De schaar doet waar hij voor gemaakt is. Ligt lekker in de hand en heeft nog een plezierig prijskaartje ook. Het zou misschien wel handig zijn als de verpakking al zou vertellen waar de schaar het beste voor gebruikt kan worden.