Aquascapen.nl

De S20 Wave Schaar van JBL in de Review

wave schaar

De JBL ProScape S 20 Wave schaar is een golf vormige schaar. Het voordeel van deze schaar is dat hij makkelijker knipt op horizontale oppervlaktes. Hiermee is deze schaar uitermate geschikt voor het onderhouden van tapijt planten. De S20 wave schaar weegt maar 52 gram wat ervoor zorgt dat ook met deze schaar werken minder vermoeiend is voor de arm en/of vingers.

De schaar is gemaakt van RVS (roestvast staal) net als de andere JBL scharen. De golf in deze schaar heeft als voordeel dat je makkelijker bij de grond kunt. Je kunt met grote precisie knippen. Iets wat aquarianen onder ons met een Iwagumi layout maar goed kunnen gebruiken.
Andere manier van gebruik zijn natuurlijk ook mogelijk alleen of dit altijd even makkelijk is weet ik niet. Ik zou persoonlijk aanraden deze schaar alleen voor bodemplanten of misschien mossen te gebruiken. Voor bladjes van planten af knippen word het al snel een gepriegel.

Wat JBL wel heel goed heeft uitgedacht is het formaat van de schaar. Veel van de alternatieven van andere merken zijn langer. Deze schaar is zeker 7-10 cm kleiner dan die van de concurrent terwijl het knip oppervlak gelijk blijft. Dit maakt de schaar wendbaarder, erg handig als je bezig bent in een aquarium wat bijvoorbeeld spiderwood bevat met veel vertakkingen.
De schaar is niet goedkoop met een prijskaartje van rond de 46 euro is het verstandig goed na te denken of de S16 spring schaar niet beter voor je is. Voor grote aquaria (1 meter en groter) met een complete Iwagumi layout of een groot tapijt aan groen zou ik deze schaar wel aanraden.

Mobiele versie afsluiten