Aquascapen.nl

Wat is een rimless aquarium?

rimless

In de winkel staan veel kant-en-klaar aquariums maar tegenwoordig is er een nieuw soort aquarium op komst. Namelijk ‘Rimless aquaria’. Een aquarium zonder plastic of houten randen. Vooral bij de natuur aquarium fanaten is dit een steeds populairder aquarium type, maar waarom?

Een van de grootste redenen voor het kopen van dit type aquarium is vooral het esthetische aanzicht. Door het gebrek aan randen, krijg je een puur aquarium, een minimalistisch gevoel. Rimless aquaria zijn gemaakte van dikker glas en een ander soort siliconen. Door de bredere en sterkere verbindingen, heeft het aquarium geen extra versterkings randen of houten/plastic lijsten nodig.
De aquaria zijn gemaakt van acryl (plexiglas) of hoge kwaliteit (laag ijzergehalte) glas. Hierdoor is het glas zoveel helderder. Het ijzergehalte in het glas zorgt voor de groene tint. Door het verminderen van de hoeveelheid ijzer lijkt het af en toe net of er helemaal geen glas meer tussen zit. Dit is vooral favoriet bij aquascapers die maar al te graag foto’s willen maken van hun aquarium. Ook is het onderhoud een stuk eenvoudiger, aangezien er geen deksel op het aquarium zit. Je kunt dus overal gemakkelijk bij.
Het enige nadeel voor sommigen, is misschien dat in de meeste gevallen je de rest van de randapparatuur apart moet aanschaffen. Veelal komen de aquaria namelijk niet als een complete bundel. Voor de echte aquascape merken zoals ADA is het “go-to aquarium type”.
Rimless aquaria zijn te onderscheiden van andere aquaria aan:

Verwar ze dus niet met kale aquaria met dikke kitranden. Dit is absoluut niet hetzelfde.

Ada Rimless Aquarium – Foto: Viktor Lantos

Voor het mooiste effect gebruik je een externe filter, een inline verwarming/co2 en hangende LED verlichting.

Mobiele versie afsluiten