Aquascapen.nl

Ranzijn Velserbroek in de Review

ranzijn header

Eerste impressie
Ranzijn heeft een goede naam als het aankomt op hun tuin gedeelte, maar kunnen ze deze goede naam ook hoog houden als het op aquaria aankomt? We gingen op bezoek bij Ranzijn Tuin & Dier in de Velserbroek en namen de proef op de som. Bij binnenkomst ziet de winkel er netjes onderhouden uit. Je moet de halve winkel door om bij de Aquarium afdeling te komen, maar van veraf lijkt het dan ook wel wat.

Aquaria
Hoe dichter we bij de aquaria kwamen hoe minder enthousiast we werden. Om te beginnen bij de goudvissen; deze zitten met veel te veel in een te kleine ruimte. Er zitten zeker 15 tot 20 vissen van een centimeter of vijf in een aquarium van zeker nog geen 30 liter water. De aquaria zijn doorgevoerd. Dit betekend dat alle bakken op dezelfde etage door hetzelfde filter schoon gehouden worden. Dit zou normaal geen probleem zijn, maar als een vis in de linker bak ziek is kun je de middelste en rechter ook afschrijven voor de verkoop. Helaas gebeurt dit alleen niet! De bak waar de zieke vis in zit mag niet uit verkocht worden, maar de andere bakken die op hetzelfde filter staan wordt rustig uitverkocht. In feiten word er dus alsnog verkocht uit een besmette bak. De andere bakken hebben dit probleem helaas vaak ook.

Ook lijkt er niet altijd nagedacht over het bij elkaar zetten van de vissen. Zo zitten de Apistogramma Ramirezi vissen bij de Japonica garnalen. De vissen zullen dit vast heel fijn vinden; een gratis maaltje. Maar de garnalen zullen deze keuze minder grappig vinden. Ook is dit voor het bedrijf niet zo handig vanuit een economisch oogpunt.

We hadden stil de hoop dat deze prijs een grap was maar het was zeer serieus.

Het ergste vinden we eigenlijk nog dat het personeel wat helpt bij de aquariumafdeling weinig tot geen verstand lijkt te hebben van de aquariumhobby. Dit is hun niet persoonlijk aan te schrijven, ze zijn verder netjes en beleefd, maar zet ze dan niet op deze afdeling. Ze doen alsof ze er veel van weten, maar dit is in de meeste gevallen niet waar. We hebben verschillende personeelsleden vragen gesteld en fout advies terug gekregen. Dit is iets wat een grote winkel keten zich niet zou moeten kunnen veroorloven. De prijzen van de vissen mag ook wel eens naar gekeken worden. Sommige vissen zijn nog duurder geprijst dan bij Heems in Heemstede.

Assortiment
Ook de planten afdeling is niet om over naar huis te schrijven. Dit is toch best jammer aangezien ze een mooie ruime plantenbak hebben met meer dan genoeg keuze. Helaas moesten we constateren dat in deze aquaria zich veel te veel alg bevond. Blauw alg, draad alg, bruin alg en groen punt alg hebben het vreselijk naar hun zin in de bakken. Blauw alg vonden we tevens ook terug in de vis aquaria. De planten zitten vol met slakken die langzaam de planten lopen op te eten en ook daar wordt helaas niks aan gedaan. Planten die compleet staan weg te rotten helpen ook niet mee.
Ik zou klanten van de Ranzijn ook heel erg afraden om aquarium planten bij hen aan te schaffen. Het is zonde van uw geld en er is een grote kans dat u de problemen meeneemt naar uw eigen aquarium.

Het assortiment aquarium producten is oké. Niet echt speciaal. Ze hebben wat producten van JBL, Tetra en nog wat budget merken. Er is keuze uit meerdere soorten grind en 2 soorten steen. Verder heeft Ranzijn als hout keuzes Mopani en driftwood maar alleen kleine stukken. De echte aquascaper is beter af bij een van de dierenwinkels in de buurt zoals Hoeben, Aqua Natura, van Someren of Heems.

Service
Garantie op producten word bij Ranzijn netjes geregeld. Het personeel is beleefd, al moet je soms wel lang wachten tot iemand je komt helpen bij de aquariumafdeling.
We hopen dat Ranzijn naar deze feedback gaat kijken en het serieus zal nemen. Het is een kans om veranderingen aan te brengen. We staan er altijd voor open om opnieuw te kijken naar de winkel wanneer er verbetering in zit.

 

Mobiele versie afsluiten