Aquarium Münster is misschien niet een merk waar je heel erg bekend mee bekend maar in Duitsland is het een grote naam, zowel in de zoetwater als zoutwater wereld. Met kwaliteits producten en een goede service zetten zij zichzelf op de markt als een klein maar fijn bedrijf.
Misschien heb je wel eens gedacht: “wat zijn die tubetjes aquariumlijm toch onhandig”, of “ik wou dat die tubetjes aquariumlijm niet zo dropen”. Nou Aquarium Münster dacht ditzelfde!
Ze hebben een nieuwe lijn op kleefmiddelen op de markt gebracht, waaronder een Superglue die niets moet weten van een tube.
Onder de naam Orca heeft het bedrijf maar liefst vijf nieuwe kleefproducten uitgebracht waarvan de Superglue voornamelijk is gemaakt voor de aquascaper. Nu zijn er al vele lijmsoorten op de markt verschenen voor de zoetwater aquariaan. Denk maar eens aan die van JBL, Seachem of Dupla. Maar dit is de eerste aquariumplanten lijm die we ontdekt hebben die NIET in een tube zit maar in een flesje.
Het flesje heeft een inhoud van circa 50 gr. en is natuurlijk gewoon weer hersluitbaar. Doordat de Superglue in een flesje zit is het aanbrengen een stuk makkelijker dan met de tube. Het lekt namelijk geen extra lijm. Wanneer je klaar bent met het aanbrengen van de lijm, wordt de rest namelijk gewoon weer naar binnen gezogen bij het loslaten van het flesje. Ideaal, want zo gaat er geen lijm verloren.
Net als de meeste aquariumlijmen is ook deze lijm gebaseerd op Cyanoacrylate. Een stof die niet giftig is voor onze aquarium bewoners en binnen enkele seconden dingen aan elkaar kleeft. Met Orca Gel Superglue kun je bijna alles aan elkaar lijmen, maar het is met name bedoelt voor het bevestingen van planten zoals bijvoorbeeld Anubias aan hout en steen. Dit doet het dan ook uitstekend. Aquarium Münster claimt: dat het product overtijds oplost in het water. Een sterke claim aangezien we dit nog niet eerder gezien hebben bij de gel lijmen van de concurrenten. Bij ons eigen gebruik lijkt dit ook echt te kloppen. We zien een duidelijke vermindering van de lijm. Op sommige plekken waar we Bucephalandra’s hadden vast geplakt was de lijm compleet weg. Het enige wat wij ons afvragen is: waar is de lijm naar opgelost? We gaan er vanuit dat dit niet giftig is maar of het bevorderlijk is voor het aquarium is, dat is wel de vraag?