Aquascapen.nl

Orca Construct – Lekker kleien net als vroeger.

orca construct

Voor zoutwater aquarianen is het een zeer normaal iets, maar steeds meer aquascapers ontdekken nu ook het nut van een twee componentenlijm. Aqua Munster heeft dit jaar zo’n twee componentenlijm (in dit geval putty) uitgebracht met als doel het ook voor zoetwater te marketen.

Wat kun je met dit product?

Het product is bedoeld om materialen aan elkaar te lijmen, wat met conventionele lijm niet zo makkelijk is. Orca Construct hecht zich aan: glas, aardewerk/ceramic, steen, beton, metalen, hout, plastics en alleen er tussen in. Door de goede kleefkracht wordt dit soort product veel gebruikt in zoutwater aquaria voor het bevestigen van koraal. Koralen en de dieren die hier op leven zijn extreem gevoelig. Gevoeliger dan aquariumplanten dus het product moet meer dan veilig zijn voor zoetwater aquaria.

Als het product is uitgedroogd (wat het snel doet) is het zo hard als plastic. Heb je scherpe randjes of foutjes gemaakt dan kun je dit rustig afvijlen.

Waar lijkt het op?

Voor de doe-het-zelf fanaten onder ons. Als je een keer gewerkt hebt met een twee componenten epoxy dan zou je dit kunnen vergelijken met zijn niet giftige broer. Het voelt hetzelfde en kan net als normale epoxy putty makkelijk als klei uitgesmeerd worden. Omdat het zich zo makkelijk laat vormen is het ideaal om het tussen kiertjes te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan Dragonstone, wat mede dankzij zijn ruige uiterlijk moeilijk te verlijmen is.

Wanneer is dit product voor jou?

Maak je vaak aquascapes of ben je wat ingewikkelds van plan. Dan zou dit product best wel eens een goede toevoeging aan jouw gereedschap kunnen zijn. Het is ook ideaal voor het maken van reparaties.

Gebruikswijze

In tegenstelling tot hoe de meeste twee componenten epoxies geleverd worden is Orca Construct al gemixed. Dit houd in dat je niet zelf hoeft af te meten om de goede verhouding te krijgen. De twee componenten zijn om elkaar heen gerold, waardoor je alleen maar de lengte hoeft af te snijden van wat je denkt nodig te hebben. Nadat je dit hebt gedaan, kneed je de twee kleuren putty zodat ze een egale kleur vormen. Hierna kun je beginnen met lijmen. Het uitharden gaat vrij rap, maar is wel afhankelijk van de dikte van de laag die je aanbrengt. Vergeet niet, dat als je eenmaal de twee componenten gemixt hebt je niet meer terug kunt. Het zal uitdrogen en verharden.

Mobiele versie afsluiten