Aquascapen.nl

Verbinden doe je met Orca Connect van Dr Bassleer

orca-connect-header

Nieuw van Dr. Bassleer, nu eens geen voeder, maar een super handig product voor het maken van hardscapes. Orca Connect is de naam van dit nieuwe product. Het is speciaal gemaakt voor het binden van aquarium hardscape en koralen. Het product is chemisch neutraal. Dit zorgt ervoor dat als het eenmaal droog is, er geen nare en/of ongewenste bijproducten het aquarium in sijpelen die de waterwaardes kunnen aantasten.

Het product is zeer eenvoudig. Zorg er wel voor dat de stukken die aan elkaar verbonden gaan worden, vetvrij zijn. Dit kan gedaan worden door het licht op te schuren of goed schoon te maken (tip: gebruikt hierna latex handschoenen zodat je het niet weer vet maakt met je handen).

In het potje Orca Connect bevinden zich plastic kralen. Voeg de gewenste hoeveelheid toe aan een bakje heet water (Circa 60 °C). De kralen zullen langzaam smelten en zich omvormen tot een transparante model klei. We gaan er vanuit dat dit vergelijkbaar zal zijn aan een twee-componenten putty wat veel al in de modelbouw gebruikt wordt. Na enkele minuten afkoelen verhard het zich weer compleet en verkleurt het terug naar wit. Hierna kan het rustig bedekt worden. Houd er dus wel rekening mee dat als het gebruikte steen/koraal/hout geen wit in zich draagt, je de contactpunten misschien wil bedekken of verstoppen.

Materiaal over?
Niet getreurd! Als je dit bewaard en de volgende keer weer in het warme water doet, je het gewoon weer kunt gebruiken. Het smelt bij deze temperatuur namelijk gewoon weer terug naar zijn transparante staat. Super handig.

We hopen dat dit product ook zijn intrede zal maken op de Nederlandse markt. We gaan ook kijken of we een sample kunnen krijgen om het zelf uit te testen. Deze test zult u spoedig hier terug kunnen vinden.

Orca connect van Dr. Bassleer
Mobiele versie afsluiten