Aquascapen.nl

Nutrobact van Equo – Het denitrificatieproces

nutrobact

Na ons verhaal over Bacterya van Equo gaan we verder met het product Nutrobact. Een product dat helpt bij het laatste stadium van de stikstofkringloop namelijk het denitrificatieproces. Dit proces is bij veel zoetwater aquarianen zeer onbekend vanwege de hoge moeilijkheidsgraad, maar het is niet onmogelijk.

Nutrobact is een complete voeding voor denitrificatie bacteriën gebaseerd op koolstof. Het maakt de bacteriën in staat om nitraat om te zetten in stikstof. Het product is niet schadelijk voor het aquarium echter is het wel handig om de voorschriften in de gebruiksaanwijzing goed te lezen. Je wilt namelijk niet dat er alleen gericht wordt op het laatste gedeelte van de stikstofkringloop. Het eerste gedeelte is minstens zo belangrijk.

Net als Equo bacterya komt Nutrobact verpakt in ampullen. Dit om eventuele vervuiling van buiten tegen te gaan. Hierdoor kan Equo haar hoge kwaliteitsnorm waarborgen. De ampullen komen verpakt in de welbekende fel oranje gekleurde doos. Hierin zit een dik stuk isolatieschuim. Dit houdt de ampullen op hun plek en dient ook meteen als warmte isolatie.
Dit product lijkt meer gemikt op zoutwater aquaria maar is voor de diehard zoetwater aquariaan misschien ook leuk om uit te proberen. Het is in ieder geval een uitdaging. Equo Nutrobact komt in verpakkingen van 6 of 24 ampullen.

Mobiele versie afsluiten