Aquascapen.nl

Microbe-lift TheraP – Een goed ecosysteem begint met bacteriën.

Microbe-lift TheraP

Vissen hebben een gevoelig immuunsysteem, dit is voor de doorgewinterde aquariaan een bekend gegeven. Kwekers en importeurs proberen met deze rede stress zoveel mogelijk te verminderen. Microbe-Lift TheraP helpt bij het stimuleren van het immuunsysteem. Zie het als Microbe-Lift Special Blend Plus.
Microbe-lift TheraP

Net als Special Blend is ook Microbe-Lift TheraP compleet biologisch samengesteld en daarom dus chemisch vrij. Vanwege zijn compleet biologische aard is het grootste deel van de inhoud bacteria. Deze bacteriën hebben eten nodig om te kunnen overleven in het flesje. Dit heeft als nadeel dat er een zwavel/ammoniak geur vrij kan komen wanneer je het flesje openmaakt. Dit is totaal niet schadelijk voor het aquarium en betekent ook verder niks voor de houdbaarheid van het product. Om het product toe te voegen wordt aangeraden 1 liter water uit het aquarium te halen. Dit buiten te mengen met de gewenste hoeveelheid TheraP dat nodig is, waarna je het weer aan het aquarium toegevoegd. Op deze wijze blijft de geur namelijk niet in huis hangen. Wanneer het water in het aquarium zit valt de geur bijna gelijk weg.
Wat voeg je nu eigenlijk toe aan het aquarium? Het zijn bacteriën die in de natuur eigenlijk ook al voorkomen en een symbiotische relatie aangaan met het eco-systeem en alles wat daarin leeft. Kort door de bocht genomen betekent dit, dat door de rommel van anderen op te ruimen, de bacteriën het ecosysteem op peil houden en veilig houden voor vis en plant. De vissen op hun beurt maken weer rommel en voeden hiermee de bacteriën. Hiermee wordt een cyclus gecreëerd waar beide partijen voordeel uit halen.

Een ander deel van de bacteriën hebben een probiotische werking. Deze helpen bij het onderhouden van een gezonde darmflora bij de vissen. Dit draagt bij aan de opbouw van het immuunsysteem op een directe en indirecte wijze. Het versterkt de darmflora, waardoor ze makkelijk voedsel kunnen opnemen en dus door goede voeding sterker worden. Daarnaast draagt het ook mee aan een versterkte weerstand tegen parasieten en ziektekiemen.

Als het product op de juiste manier wordt gebruikt, zal het helpen bij de afbraak van ammonia en nitriet. Microbe-lift durft zelfs te stellen dat het helpt bij de afbraak van nitraat. Dit gebeurt door een ingewikkeld oxidatie proces wat in een zoetwateraquarium,  extreem moeilijk is om op te zetten. Wij hebben dit proces ook niet zelf kunnen constateren.

Het product kunnen we eigenlijk dus samenvatten als een over-compleet ecosysteem in een flesje. Het is compleet biologisch en werkt goed bij een groot aantal pH waardes. Verder tast het de mineraal waardes niet aan en is het bruikbaar bij bijna alle flora en fauna.

Microbe-Lift TheraP is compleet veilig voor het gebruik in een zoutwater aquarium. Het wordt zelfs aangeraden om te gebruiken bij zeepaardjes, die toch bekend staan als extreem gevoelig. Het product is veilig te gebruiken naast andere Microbe-lift producten.

Natuurlijk komt Microbe-Lift TheraP in verschillende maten flessen, namelijk;

  • 118 ml
  • 251 ml
  • 473 ml
  • 3785 ml (3,8 liter)

Het product werkt erg fijn in onze testopstelling. Wij hebben het mogen gebruiken in een “probleem” aquarium bij de lokale dierenwinkel. Na het gebruik van dit product was de uitval van vissen na binnenkomst van de leverancier behoorlijk minder geworden. Over een lange periode is dit stabiel gebleven. Het is dus ook niet gek dat Microbe-Lift TheraP in de markt wordt gezet als een ideaal product voor kwekers, importeurs en winkeliers.

Mobiele versie afsluiten