Aquascapen.nl

Microbe-lift Special Blend – Compleet Biologisch

Microbe-lift Special Blend

Microbe-lift Special Blend is opstart bacteriën en een water conditioner in een. Het bedrijf prijst zichzelf voor het gebruik van zoveel mogelijk biologische producten. Special Blend is dan ook geen uitzondering in deze reeks. Het is een compleet ecosysteem in een fles zonder extra toegevoegde chemicaliën.

Microbe-lift Special BlendBij het normaal opstarten van een aquarium wordt vaak aangeraden bacteriën en en water conditioner toe te voegen. Bacteriën kunnen echter als een vereiste gezien worden deze helpen namelijk bij de afbraak van afval stoffen die giftig zijn voor zowel plant als aquarium dier. Een water conditioner helpt bij het aanpassen van de water chemie. Door middel van bacteriën en biologische extracten wordt het water aangepast naar hoe vissen het, het liefste hebben.

Omdat Microbe-lift Special Blend volledig biologisch is heeft het een nadeel; het bindt namelijk geen chloor, chloramine en zware metalen. Een voordeel dan weer is, dat effectieve stoffen niet door de koolstof in de filter kunnen worden opgenomen.

Iets wat je meteen opvalt als je het potje openmaakt, is alsof je een riool open trekt. Let op! Dit kan geen kwaad. Omdat het een compleet biologisch product is zijn er stoffen toegevoegd om de bacteriën langdurig in leven te kunnen houden. Hier komt de geur vandaan. Na toevoeging in het aquarium water, verdwijnt de geur zeer snel en komt ook niet meer terug. Ons advies: haal 500 ml water uit je aquarium en mix buiten de juiste hoeveelheid Microbe-lift Special Blend. Hierna kun je het weer aan het aquarium toevoegen. Je zult dan veel minder last hebben van de stank. Vergeet niet het flesje even goed te schudden. Er zitten verschillende soorten bacteriën in de fles die weer even gemixt moeten worden.Nu zul je misschien denken: “wat een gedoe!”. Dit is de prijs die je betaald voor een product wat zo veilig is, dat je het zelfs kunt gebruiken voor de veel gevoeligere zoutwater aquaria.

Ondanks de stank uit het flesje werkt het product zoals geadverteerd. Nadat we het product toediende aan het aquarium was er niks meer te merken van de geur. Het water verkleurde licht maar dit trok na ongeveer 12 uur alweer compleet weg. Zowel vissen als garnalen leek het vrij weinig te interesseren. Ze zwommen rustig verder en vertoonde geen raar gedrag.

Waterwaardes bleven stabiel en ook het planten leven had het nog altijd naar zijn zin. We hadden het getest in een aquarium met een gravel bodem, waar we na enige tijd een vermindering in rommel tussen de steentje zagen. Bacteriën leken dus druk aan het werk.

Microbe-lift Special Blend is te gebruiken voor zowel draaiende- als nieuwe aquaria.

Mobiele versie afsluiten