Aquascapen.nl

Gel filter van Microbe-lift

gel filter

Microbe-lift roemt zichzelf om het gebruik van biologische manieren om het water beter te maken voor onze favoriete huisdieren. De meest natuurlijke toevoeging die we in ons aquarium doen, zijn de levende bacteriën. In de meeste gevallen zijn we bekend met het toevoegen van een vloeistof in het aquarium. Microbe-lift doet dit net even anders.

Bacteriën die bijdragen aan het natuurlijk evenwicht in ons aquarium leven vooral in de filter, dit is niet onbekend. Toch is het vreemd dat we dan veelal de bacteriën vloeibaar zelf in het aquarium gieten. Na onderzoek kwam Microbe-lift erachter dat dit inderdaad ook anders kan. Met dit idee, is de gel filter ontwikkelt. Een filter cultuur welke gebaseerd is op een gel vorm. Deze is vergelijkbaar in structuur aan douchegel en wordt nog altijd geleverd in een vertrouwde fles.

Wat is hier dan het voordeel aan? Je kunt dit product makkelijk aanbrengen op de filtersponzen in het aquarium. Hierdoor krijgen de bacteriën een grote voorsprong. Door de gel structuur loopt het ook niet meteen door de spons heen maar hecht het zich daadwerkelijk vast. Je kunt in principe het erop smeren en het meteen in de filter doen. Er wordt echter aangeraden om de gel 30 minuten tot één uur te laten inwerken, alvorens het in de filter te plaatsen. Dit om de filter media tijd te geven zich beter te binden en niet alsnog weg gespoeld te worden door de stroming in de filterbehuizing. De wachttijd is misschien niet voor iedereen praktisch, maar let op: dit is alleen voor optimaal gebruik.
De langere opstart manier is zeker aan te raden bij nieuwe aquaria. Het versneld de hele opstart, Microbe-lift claimt zelf dat het 80% sneller is. Wij houden het zelf liever op rond de 50% sneller. Vergelijkbaar aan snelstart bacteriën die we kennen van merken als HS Aqua.

Neem je rustig de tijd om je aquarium filter schoon te maken dan zou dit een goede optie zijn. Het werkt snel en de bacteriekolonies lijken erg effectief. Het is, net als met andere bacteriën producten niet aan te raden om aan de gel filter te ruiken. Ook al is het misschien zeer aantrekkelijk.

Mobiele versie afsluiten