Heb je je wel eens afgevraagd hoe aquaria toch zo’n mooi groen tapijt op de bodem hebben? Deze plant is het antwoord. Er zijn verschillende plantjes op de markt die de grond bedekken, maar dit is de makkelijkste. De Monte Carlo deelt zich langzaam, waardoor hij steeds zich een beetje uitbreid. Ligt er een steen in de weg? Geen probleem! Daar gaat hij gewoon omheen maar zal wel proberen in alle randjes te komen. Het is een zeer mooie plant om in je aquarium te hebben.

montecarloscape

Het planten van deze plant kan echter wel wat moeilijk lijken als je niet weet waar je mee bezig bent. De wortels zijn zeer dun waardoor deze moeilijk aan de bodem hechten in het begin. Natuurlijk zijn er wel handigheden om deze alsnog op de bodem te houden. De makkelijkste is een klein beetje van je grind er overheen te strooien. Ook hebben we in de winkel speciale clipjes waarmee je ze makkelijk in de grond kan zetten. Deze kun je gewoon laten zitten en de plant groeit er gewoon overheen. Het verder aanbrengen van de plant is super simpel.

  1. De steenwol eraf halen.
  2. Het plantje in 5 stukken delen.
  3. Het planten in de formatie van het getal 5 op een dobbelsteen.
  4. Geduld hebben.

Geen zorgen maken als er wat blaadjes dood gaan; dit is normaal. Het plantje moet zich aanpassen aan het water. Zolang je het plantje met rust laat, genoeg licht geeft en je standaard voeding blijft toevoegen komt hij binnen ongeveer 2 weken net zo hard terug en wordt deze weer mooi groen!

Herkomst Zuid Amerika
Groeisnelheid Gemiddeld
Plaatsing Voorgrond (3-5cm)
Licht Gemiddeld – Veel
Co2 Zorgt voor snellere groei
Moeilijkheidsgraad Makkelijk