Aquascapen.nl

Limnophila Sessiliflora

Limnophila Sessiliflora

Limnophila Sessiliflora is een weinig vragende plant uit Zuid-oost Azië. In de natuur zul je deze plant vooral tegenkomen aan de rand van stilstaand water. In de aquariumhobby is deze mooie plant breed verkrijgbaar.

De plant is erg robuust en past zich makkelijk aan. De omstandigheden in het aquarium zijn daarom van minder belang. Een PH-niveau tussen de 5.5 8 en temperaturen tussen de 22 28 °C zijn geen probleem.

Het uiterlijk van de plant is zeer vergelijkbaar aan dat van Cabomba. Het grote pluspunt is dat deze plant minder licht nodig heeft dan Cabomba om mooi te groeien. CO2 is voor deze plant is een luxe. Het enige wat dit zal toevoegen is dat de plant compacter gaat groeien. Wanneer Limnophila Sessiliflora genoeg ijzer en licht tot zich kan nemen, zullen de topjes van de plant een rode gloed over zich krijgen.

Net als veel planten is ook Limnophila Sessiliflora makkelijk te trimmen. Wanneer de toppen opnieuw worden geplant maak je het bos dichter. Het beste is om deze plant altijd in groepen te planten. Dit ziet er visueel het mooist uit.

Herkomst Zuidoost Azië
Groeisnelheid Heel snel
Plaatsing Achtergrond
Licht Weinig tot veel
Co2 Laag
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Mobiele versie afsluiten