JBL ProScape S16 Spring schaar is een specialisme schaar in het JBL-assortiment. De schaar is gemaakt voor het fijne werk zoals het snoeien van mos. Zelfs de meest fijne mossen zoals Riccardia Chamedryfolia en Fissidens sp. zijn met gemak tot in detail te bewerken.

De spring schaar is gemaakt van RVS (Roestvast staal) met een gewicht van nog geen 20 gram en een lengte van 16 cm is deze schaar ideaal voor langdurig snoei werk. De schaar is wendbaar door zijn korte lengte wat er voor zorgt dat dit ook een uitermateĀ  handige schaar is voor in nano aquaria. De hoek waarin het knip gedeelte staat helpt ook bij het precisiewerk. Het maakt deze schaar ook zeker ideaal voor het snoeien van tapijt planten (carpet plants). Het voordeel van deze schaar boven bijvoorbeeld de golf (wave) schaar is dat je makkelijk in de kleine kiertjes kunt komen. Ook de voorgrond bij het glas is makkelijker bereikbaar zonder het glas te beschadigen.
spring schaarTijdens onze test knipte de schaar bijna overal door heen wat er aan een aquarium plant zit. Of het nu om de fijne blaadjes ging of de wat dikkere Rhizome van planten zoals Anubias en Bucephalandra. Ook niet onbelangrijk is dat hij fijn in de hand ligt. Wij hielden hem meestal vast als een pen. Dit zodat het achtereinde van de schaar niet in je hand palm kan prikken. (deze sluit namelijk ook net als een schaar).
spring schaarHeb je deze schaar nu echt nodig? Ik zou zeggen van wel. Deze schaar bied alle mogelijkheden van een lange schaar maar is preciezer. Als je niet bang bent om je handen nat te maken dan is de investering in deze schaar een beter optie dan een lange. Met een prijs van circa 45 euro is het niet de goedkoopste schaar maar hij verdiend zijn geld met gemak terug.
S16 side spring schaar

RECENSIES OVERZICHT
Duurzaamheid
8
Kosten
6
Verpakking
8
Werking (knip vermogen/precisie))
9
Vorig artikelAquarium gereedschap, heb je dat nodig?
Volgend artikelDe S30 Curved Schaar van JBL in de Review
jbl-proscape-s16-spring-schaarHet is een dure investering maar deze schaar zal zeker een lange tijd je veel plezier bezorgen. Het is aan te raden deze schaar te kopen als je serieus bent met aquascapen. Het kan een hoop van de grote scharen vervangen. Het zou misschien wel handig zijn als de verpakking al zou vertellen waar de schaar het beste voor gebruikt kan worden.