Aquascapen.nl

JBL Clean A – Veilig Schoon

JBL Clean A

Iedereen kent ze wel, vieze aquarium ramen, kalkaanslag waar je gek van word, je krijgt het maar niet weg. JBL heeft een eigen schoonmaakmiddel speciaal voor dit gemaakt. JBL Clean A is de naam van dit middel en is compleet ongevaarlijk voor dieren.

Het product komt in een handige sprayfles en is blauw van kleur. Het is vergelijkbaar aan normale ruitenreiniger, het ruikt namelijk ook hetzelfde. Wel claimt JBL dat het veilig is voor dieren. Dit zou in theorie goed nieuws moeten zijn voor de houders van Rimless aquaria zoals de meeste aquascapers. Met een open aquarium vraag je er namelijk om dat alles op het wateroppervlak terecht komt waarna het vermengt wordt in het water. Met de Clean A van JBL kun je met een gerust hard schoonmaken.
Het is verstandig om bij kalkaanslag het even in te laten werken. Met een minuut of twee kun je met een doek die niet pluist de vloeistof verwijderen en zult je merken dat de kalk en het vuil met gemak van het glas afkomt. Voor het beste effect zegt JBL hun eigen ‘wishwash’,  te gebruiken. Hier zijn wij het echter niet mee eens. Het makkelijkste is, om het als een gewoon raam te beschouwen en het met een schone doek te reinigen. Het product zelf werkt erg goed en de ramen worden er daadwerkelijk mooier van.

JBL Clean A komt in een spray fles van 250 ml en is met een prijs van circa 5,50 goed betaalbaar. We moeten wel aangeven dat wij eigenlijk het product alleen zouden aanbevelen als je het gaat gebruiken op een open aquarium. Bij een gesloten aquarium is de grote feature, namelijk het niet giftig zijn voor vissen, minder relevant.

Wees wel altijd verstandig. Het is en blijft een schoonmaakmiddel. Houd het buiten bereik van kinderen.

 

Mobiele versie afsluiten