Hygrophila corymbosaSiamensis‘ is een zeer robuuste plant. Makkelijk te onderhouden en te verkrijgen. Het is een variant van de Hygrophila corymbosa soort die zijn oorsprong vindt in Zuidoost Azië.

De plant is in bijna ieder aquarium te houden, van te klein tot slecht verlicht. De plant heeft geen hoge wensen als het gaat om voeding en licht en tolereert bijna alle water waardes. Temperatuur is voor deze plant ook geen probleem. Waar wel op gelet moet worden is dat het licht niet te sterk in verhouding tot het ijzer concentraat in het water. Anders zal de plant symptomen van ijzer tekort laten zien. Het is aan te raden dit in ieder geval wel in de gaten te houden en desnoods wat toe te voegen.
Als de plant genoeg voedingsstoffen krijg en het licht is goed, dan zal de plant een licht bruine kleur krijgen.

Hygrophila corymbosa 'Siamensis'

De plant kan zowel boven- als onderwater gehouden worden. Wanneer de plant bovenwater gehouden word zal deze paarse bloemen krijgen (mits goed verzorgd).

Hygrophila corymbosaSiamensis‘ is een mooie plant die vooral zijn plek heeft in het midden- of achterkant van het aquarium. Het is een zeer snelle groeier die vaak gesnoeid moet worden. Je kunt de gesnoeide stukjes opnieuw planten waardoor een mooi groot bos gemaakt kan worden.

hygrophila-corymbosa-siamensis-53b-pot

Herkomst Zuidoost Azië
Groeisnelheid Snel
Plaatsing Midden tot achter
Licht Weinig tot veel
Co2 Laag
Moeilijkheidsgraad Makkelijk