“In vitro planten”, is tegenwoordig de innovatie als het aankomt op aquariumplanten. De grote bedrijven waaronder Dennerle en Tropica hebben al hun eigen lijn met in vitro planten. Toch is er ook een kleiner bedrijf in Kroatië dat weerstand blijft bieden op de planten markt. Hun naam is Hortilab, een klein plantenbedrijf met zeer grote ambities.

Hortilab is gespecialiseerd in het produceren van laboratorium cultuur plantjes. Het voordeel van dit type planten is dat ze compleet schoon zijn. Geen pesticiden, geen slakken, en ziektes. Compleet schoon en veilig dus voor garnalen. Hun drijfkracht is, het produceren van uitsluitend gezonde hoge kwaliteit planten,  die je aquarium tot leven brengen.
HortilabHet bedrijf groeit erg hard en heeft al meer dan 60 verschillende soorten aquariumplanten in hun assortiment. De verwachting is dan ook, dat aan het einde van dit jaar het uitgebreid is tot zeker 90 verschillende soorten planten. Waaronder Anubis, Bucephalandra en nieuwe mos soorten. Hun laatste toevoegingen aan de lijst zijn “Rotala sp. ‘Ceylon’ en Ludwigia Arcuata.

Hortilab is nog maar een jong bedrijf. Het bedrijf is opgestart in 2010 en heeft nu al naam gemaakt in de EU, Azië en de rest van de wereld. Voor Hortilab is service erg belangrijk, ze zijn een bedrijf met een “long-term” strategie. Hun succes is vooral te danken aan een jong en enthousiast team en samenwerking met vooraanstaande instituten zoals de Universiteit van Zagreb.
HortilabHet ideaal van het bedrijf is, dat iedereen in staat zou moeten zijn om een succesvol aquascaper te worden. Ze leveren Tropica kwaliteit planten voor de prijs van een normale plant. De in vitro planten van Hortilab zijn in Nederland te verkrijgen voor 3,95 per stuk bij Aquaplantsonline.com. Dit bedrijf in Nederland heeft momenteel nog een beperkte selectie van de in vitro planten maar we hopen dat op lange termijn het gehele Hortilab assortiment zal overwaaien vanuit Kroatië.