Vissen groeien niet naar de maat van het aquarium. Dit is een van de grootste en meest hardnekkige fabeltjes in de aquarium hobby.

Vissen kunnen hun hele leven groeien, maar een heleboel zaken hebben hier invloed op. Eén van de grootste invloeden op de groei van de vis zijn de leefomstandigheden. Helaas is dit bij veel kleinere aquaria een groter probleem dan bij grotere aquaria. Zeker als het om een vis gaat die eigenlijk een groter aquarium nodig heeft.

Foto: Reddit

Onvolgroeide groei heeft dan als bijwerking dat wanneer de vis in een aquarium met betere leefomstandigheden (vaak een groter aquarium) terecht komt, alsnog zijn groei gaat inhalen. Hierdoor krijgt men het idee dat vissen naar de maat van het aquarium groeien.

Mesvis die te groot is voor het aquarium waar deze in zit.

Luister in de winkel dus altijd naar het advies wat gegeven word. Doe je eigen onderzoek naar de vis voordat je deze koopt. Je koopt ook niet spontaan een hond of kat. De opgegeven aquarium eisen zijn er niet om jou te pesten. Deze zijn er voor de gezondheid van de vis.

Goede websites voor het zoeken van vissen informatie zijn: seriouslyfish.com en planetcatfish.com. (Beide in het Engels)