Aquascapen.nl

Flowgrow Mikro-Spezial – Specialisme plantenvoeding uit Duitsland

Flowgrow Mikro-Spezial

Op onze speurtocht naar alternatieven merken voor de grote merken in Nederland als het op plantenvoeding aankomt kwamen we ook bij Flowgrow van Aqua Rebell. Flowgrow Mikro-Spezial specialiseert zich in het toevoegen van micro voedingsstoffen die het belangrijkste zijn voor aquariumplanten. Mangaan, ijzer, koper, zink, borium en molybdeendisulfide worden in deze voeding op een gemakkelijke wijze aan de planten aangeboden.

Flowgrow Mikro-Spezial
Foto: Aquasabi

Flowgrow Mikro-Spezial voegt met iedere 10 ml Mikro Spezial Flowgrow het volgende toe aan 100 liter aquariumwater.

K 0.30 mg/l
Mg 0.1 mg/l
Fe 0.41 mg/l
Mn 0.015 mg/l
Cu 0.0001 mg/l
B 0.008 mg/l
Zn 0.0008 mg/l
Mo 0.001 mg/l

Omdat Flowgrow Mikro-spezial een micro-plantenvoeding is, zul je er geen fosfaat of nitraat in terug vinden. Deze zijn opzettelijk niet toegevoegd om de plantenvoeding geschikt te maken voor aquaria met grote hoeveelheden vissen. Immers leveren de uitwerpselen van vissen en voedselresten, deze macro-voedingsstoffen vaak ook. Natuurlijk is K (kalium) ook een macro-voedingsstof. Deze wordt wel toegevoegd met de reden, dat deze voedingsstof zo snel wordt opgenomen door de planten dat er bijna altijd een tekort aan is.

Werkt het? Hier kunnen we lang en breed over discussiëren maar het antwoord is “jazeker”. De planten groeien er goed op en de aangegeven dosering is zo goed als perfect. Wanneer deze wordt aangehouden is het product ook nog eens veilig om te gebruiken in combinatie met garnalen, kreeften en slakken. Omdat het product, zoals boven beschreven vrij is van nitraat en fosfaat, hoef je je ook minder druk te maken als je per ongeluk iets te veel doseert.

Foto: Aquasabi

Flowgrow Mikro-spezial is zo gemaakt dat de elementen in het product minder stabiel zijn. Dit heeft als voordeel dat planten ze gemakkelijk kunnen opnemen. Het nadeel is, dat je het product dagelijks zal moeten toevoegen. Met een constante stroom van voedingsstoffen zul je zien dat in een mum van tijd de groene en rode kleuren nog mooier worden. De dosering kan één keer per week toegediend worden, maar dan wordt het effect wel minder optimaal.

Mobiele versie afsluiten