CSF is enige tijd geleden gekomen met Exclusive series, deze serie voer is nog hoogwaardiger dan het voer wat we al kennen van CSF. Wij hebben de huidige twee potjes van de exclusive series gekregen en nemen ze onder de loep.

Deze nieuwe serie van CSF komt in twee varianten namelijk “Power Protein” en “Pure Mineral”, beide voeders zijn bedoelt als aanvulling op het hoofdvoer van garnalen. Dit is vooral interessant voor de aquariaan met een grote groep garnalen in zijn aquarium. Wanneer er jongen bij komen, is het namelijk erg belangrijk om altijd genoeg voer te hebben in de juiste maten om een gezonde groei te garanderen.Exclusive seriesHet product word in tegenstelling tot de normale plastic verpakking in mooie glazen potjes geleverd. Dit geeft meteen dat luxe gevoel waar CSF ook op af lijkt te gaan. Ze zijn met cellofaan gesealed waardoor het product extra lang goed blijft. Met een houdbaarheid van ongeveer 1,5 jaar heb je meer dan genoeg tijd om het product op te krijgen. Let wel op, dat de ingredienten lijst achterop de verpakking alleen in het Duits beschreven staat.

Exclusive seriesLaten we beginnen met het “Power Protein” voer. Zoals de naam als zegt is dit voer voornamelijk bedoelt om extra proteine aan te leveren. In tegenstelling tot veel van de andere voeders van CSF is dit voer niet garnaal specifiek. Het is te gebruiken voor zowel alle Carindina als Neocaridina garnalen. Het voer is gemaakt als aanvulling op het hoofdvoer van garnalen waar net dat extra zetje nodig is. Het voer is om deze reden samen gesteld uit volledig hoogwaardige grondstoffen. Het zit vol met zowel dierlijke als plantaardige eiwitten en is aangvuld met sporen elementen, een aangepast vitamine complex en zalm olie. Door deze samenstelling is de hoeveelheid micro voedingsstoffen zeer hoog. De grondstoffen die gebruikt zijn in het product, worden zeer voorzichtig bereid. De temperatuur tijdens dit verwerkingsproces is laag gebleven, hierdoor zijn bijna alle voedzame waardes in het voer gebleven.

Gelukkig zijn er ook nog zaken hetzelfde gebleven. Het voer bestaat nog steeds uit de bekende ronde staafjes van ongeveer één cm lang.

Exclusive seriesHeb je problemen bij het verschalen van je garnalen dan zou het heel goed kunnen zijn dat je niet genoeg mineralen in het aquarium hebt. Met dit idee is het product “Pure Mineral”, tot stand gekomen. Pure Mineral is het eindproduct van vele pogingen tot het maken van een mineraal voederstick. Het product bestaat uit hoogwaardige mineralen, spoorelementen, vitaminen bioactieve micro voedingsstoffen en vezels.

Wat deze sticks zo bijzonder maakt is dat als ze uiteen vallen, het net stof is. De deeltjes zijn zo klein waardoor de oplossing in het water bijna gegarandeerd is. Iets wat wij zelf ook hebben meegemaakt. Blijft het langer liggen? Niet getreurd! Ook je planten zijn gek op al die lekkere spoor elementen en mineralen. Links om of rechts om het komt op! Wees dus ook gerust al je garnalen er niet bovenop springen. Na het oplossen in het water krijgen ze het alsnog binnen.
Exclusive seriesDit voer hoef je niet iedere dag te geven, wel regelmatig, afhankelijk van de grote van het aquarium en de hoeveelheid garnalen. Het is een aanvulling voor het hoofdvoer waar meestal niet genoeg mineralen in zitten om alle garnalen van dienst te zijn. Net als “Power Protein” is dit product gemaakt zonder warmte. Hierdoor zijn alle kwaliteiten van de grondstoffen nog volledig aanwezig in het product.  De kwaliteit van de Exclusive series is daardoor hoog, zoals we ook niet anders verwachten van CSF.