Aquascapen.nl

Dupla Scaper’s Tools Set 1

dupla

De Dupla scaper’s tool set 1 is de basis set van aquascaping tools. Echter de kwaliteit van de tools is alles behalve basis. In deze set vind je een straight schaar en een dunne pincet.

Zoals te verwachten van een premium merk als Dupla zijn deze tools gemaakt van hoogwaardig RVS. In vergelijking tot de pincet van JBL,  is deze iets lichter in gewicht. Ook de boog waarin de benen van de pincet lopen is iets groter. Hierdoor kan er iets meer druk worden uitgeoefend op wat er in de punt van de pincet zit. Dit kan een voordeel zijn als je iets zwaars probeert vast te houden. De tanden aan de punt zorgen dat dit alleen nog maar makkelijker is. Het enige nadeel aan deze pincet vinden wij de harde hoeken. Dit ligt toch iets minder fijn in de hand dan de pincetten van JBL.

Maakt dit de pincet minder goed? Nee, absoluut niet. De pincet doet goed zijn werk en werkt fijner in nauwkeurige omstandigheden, dan bijvoorbeeld die van Superfish. Met een lengte van circa 26 cm, is dit een goede pincet om je aquascape avontuur mee te beginnen.

De schaar is ideaal voor het algemene werk. Hij is vlijmscherp en heeft een handige punt. Met 27 cm, is de schaar misschien niet super ideaal voor aquaria kleiner dan 20 liter in volume maar voor grotere aquaria des te meer. Vooral de punt is erg handig wanneer je in kleine kiertjes moet kunnen komen.
Deze set is prima voor de beginnende aquascaper. Hij ligt lekker in de hand en vooral het lichte gewicht met sterke druk vermogen van de pincet, maakt deze set uitermate interessant. Heb je echter een nano aquarium, dan wil je misschien investeren in een spring schaar van Dupla of van JBL. Deze schaar is voor circa 37 euro verkrijgbaar.

Mobiele versie afsluiten