Dupla heeft al enige tijd zijn eigen plantenvoeding op de markt onder de naam Dupla Scaper’s Juice. In tegenstelling tot de meeste andere wekelijkse plantenvoedingen is dit een dagelijkse plantenvoeding net als het idee van ADA. In tegenstelling tot de meeste andere merken gaan ze hier uit van een druppel systeem. Het Dupla plantenvoeding systeem zit in vier verschillende flesjes.

Dupla Scaper’s JuicePlant 24, de all-round plantenvoeding, is de dagelijkse bemesting voor de standaard aquariumplanten. Het vult de voedingstoffen aan in het water, die verbruikt zijn door de planten en niet aangevuld worden door het aquasoil. Dit zorgt ervoor dat je planten in top conditie blijven en geen verschijnselen van tekorten zullen laten zien. Heb je geen veeleisende planten dan is dit de “go-to” oplossing voor je. Een druppel van deze bemesting is genoeg voor 50 liter aan aquarium water.
Dupla Scaper’s JuiceHeb je wel planten die iets meer nodig hebben dan de standaard hoeveelheid, dan is het verstandig om een kijkje te nemen bij de aanvullende Dupla Scaper’s Juices. Neem bijvoorbeeld Dupla Scaper’s Juice Eisen 24. Heb je rode planten in je aquarium dan is er bijna altijd een ijzer tekort. Dit is juist waar Eisen 24 dan van pas kan komen. Het vult ijzer aan en is verder rijkelijk gevuld met voedingsstoffen zoals mangaan, magnesium, zink en nikkel. Een druppel van Eisen 24 is genoeg voor 50 liter water. Het zal het ijzergehalte verhogen met ongeveer 0,02 mg per liter.

Dupla Scaper’s JuiceKalium is een essentieel onderdeel van plantengroei binnen een aquarium. Er is bijna altijd een tekort, net als we besproken hebben in ons stuk over macro elementen. Met Kalium 24 zorg je ervoor dat dit nooit geval is en voorkom je misvorming van de bladeren. Eén druppel kalium 24 is genoeg voor 50 liter water en zal het kalium niveau verhogen met 0,1 mg per liter.

Dupla Scaper’s JuiceDupla N/P 24 is de laatste in dit rijtje. Dit product vult de hoeveelheid stikstof (N) en fosfaat (P / PO4) aan in het aquarium. Eén druppel hiervan is genoeg voor 50 liter water. Let wel op met het toevoegen van dit product. Bij een goed gevuld aquarium zal dit zelden tekort zijn. Heb je weinig vissen in het aquarium dan wordt het product pas echt interessant.

We hebben de complete productlijn hierboven getest in een nano aquarium wat zwaar beplant was met makkelijke planten zoals Staurogyne Repens, maar ook moeilijkere planten zoals Utricularia Graminifolia. Ludwigia Senegalensis was onze ijzer tester. Deze plant kwam pas echt mooi op kleur toen wij de Eisen24 begonnen te gebruiken.

Als we Dupla Scaper’s Juice naast andere producten op de markt moeten zetten is het een goed product. In vergelijking tot andere dagelijkse plantenvoedingen ben je zeker goedkoper uit. Daarin tegen is het wel een dagelijks druppel programma, je zal dit trouw moeten volhouden en dat is niet voor iedereen weggelegd. Hoger doseren kan bijvoorbeeld wel met kalium maar is met andere toevoegingen niet aan te raden. Dit kan problemen opleveren met de fauna in het aquarium.

RECENSIES OVERZICHT
Duurzaamheid
8
Kosten
9
Verpakking
8
Werking
9
Vorig artikelEU verordening invasieve soorten
Volgend artikelDe Boer Dier & Ruiter in Muiderberg
dupla-scapers-juiceDe Dupla Scaper's Juice serie zijn uitstekend voor het onderhouden van een beplant aquarium. Het druppel systeem zorgt ervoor dat je maar weinig vloeistof nodig hebt om genoeg grondstoffen aan het water toe te voegen. Eén flesje van 10ml is genoeg voor 10.000 liter water. Met een prijs van circa 8 euro is het flesje zeer redelijk geprijst. De verpakking is duidelijk en geeft de belangrijkste informatie in 1 opslag. Wel vinden we dat de doos een beetje onhandig is om in een kastje neer te zetten. De achterplaat is mooi maar maakt stapelen niet makkelijk. Het product is effectief en is het best vanaf dag één te gebruiken.