Aquascapen.nl

Dierenspeciaalzaak Hoeben – Een begrip in Haarlem

Dierenspeciaalzaak Hoeben

Dierenspeciaalzaak Hoeben is al jaren lang een begrip in Haarlem. De jonge generatie Hoeben heeft sinds vorig jaar het roer overgenomen. Wij zijn een kijkje gaan nemen in de winkel, om jullie te laten weten of deze winkel een bezoek waard is.

Dierenspeciaalzaak Hoeben bevindt zich gelegen dicht bij het centrum van Haarlem in de Generaal Cronjéstraat. De winkel is goed herkenbaar in de straat aan zijn gele gevel. Bij binnenkomst volg je rustig het pad en na de eerste boog kun je aan de rechterkant de aquarium afdeling zien. De aquarium afdeling is opgebouwd uit drie delen. Zoutwater helemaal rechts, producten in het midden en zoetwater aan de linker zijde.

Met circa 200 zoetwater aquaria heeft dierenspeciaalzaak Hoeben een leuke aquarium afdeling waar voor iedere aquariaan wat leuks tussen zit. Of het nu gaat om een simpele goudvis, een sluierstaart, een leeuwenkop of meer tropische vissen zoals bijvoorbeeld guppen, Rasbora’s, Goerami’s en Cichlide je hebt altijd volop keuze. Natuurlijk is alles er tussen in, ook verkrijgbaar. Zoek je wat speciaals? Geen probleem! Ook dan ben je bij Hoeben aan het juiste adres. Ze zijn niet te beroerd om mee te helpen zoeken naar een specifieke vis voor in je aquarium.

Over het algemeen is er een ruime voorraad aan nano vissen en dan niet alleen de standaard neon tetra’s. Ze introduceren graag nieuwe vissen waardoor Hoeben bovenop “de nieuwe vis trends” blijft zitten. Ook zijn geleedpotigen vertegenwoordigd met simpele garnalen te koop, maar ook lastiger te houden garnalen als bijvoorbeeld “Caridina Dennerli”.

Cichlide, zowel dwerg als normale vissen, zijn vertegenwoordigd in vele kleuren en vormen en kunnen ook de aquarianen die niet van een beplant aquarium houden, er toch vaak wat leuks uitzoeken.

Het gedeelte waar de aquaria staan is vrij krap. In de looppaden kun je elkaar net passeren, waardoor het snel heel druk kan lijken. Daarentegen is het pad met de producten ruim opgezet, hier is rustig plaats om al je vragen aan de vriendelijke personeelsleden te vragen.

De oudere en ervaren personeelsleden, eigenaar Frank en de man met de baard denken met je mee en hebben de meeste jarenlange kennis, dat is wel duidelijk. Het jongere personeel, moet nog wel veel leren en kennis opdoen.

Dierenspeciaalzaak Hoeben heeft een scala aan goede merken waaronder; Dennerle, Easy Life en Juwel. Er zijn altijd een aantal aquaria op voorraad, of het nu gaat om een klein glazen bakje of een groter compleet aquarium. Tevens kun je terecht bij Hoeben voor Co2 sets, voeders, bodembedekking en plantenvoeding. Natuurlijk kun je ook kleinere accessoires, decoratie objecten en een aantal onderdelen verkrijgen. Het levend voer is verkrijgbaar vanuit de koelkast.

Hardscape materiaal groeit langzaam bij Hoeben, ze hebben keuze uit wat steensoorten, Spiderwood en Driftwood. Niet echt iets speciaals maar genoeg voor een winkel van dit formaat.

De planten die ze verkopen zijn van Dennerle. Een merk wat bekend staat, om haar kwaliteit en innovatie op het gebied van nieuwe aquariumplanten op de markt brengen. Deze planten staan allemaal bij de vissen. Op zich is dit voor de vissen een groot voordeel. Deze voelen zich beter op hun gemak waardoor kleuren en gedrag beter tot hun recht komen. Het nadeel is alleen dat dit niet altijd de planten ten goede komt. Sommige zijn al snel bezaaid met alg. Gezien de premium prijs die je ervoor moet neerleggen, is dit het waarschijnlijk niet voor iedereen waard. Tijdens ons bezoek kwamen we helaas geen “In Vitro” planten tegen. Misschien dat deze er wel normaal zijn maar op dat moment niet.

Conclusie

Dierenspeciaalzaak Hoeben in Haarlem is een bedrijf wat al een aantal generaties meegaat. Het is een begrip in Haarlem en niet zonder reden. De winkel is geordend en goed onderhouden. Voor advies over uw aquarium kunt u prima terecht bij Frank Hoeben.

Mobiele versie afsluiten