Velda, het bekende vijver merk van Nederlandse bodem, gaat zich nu ook bezig houden met het digitaal testen van water. Wij kunnen dit alleen maar verwelkomen in de hoop dat dit misschien de ultieme watermeter tester gaat worden.

AquaTesterProMet de naam “AquaTesterPro” zet Velda een electronische tester in de markt, die voornamelijk bedoeld is voor vijvers. Echter, als we de website mogen geloven denkt Velda zeker na over het gebruik voor aquaria. Met testwaarden als pH, KH,GH, NO2, NO3, TA en CL2 zitten er zeker 5 waardes bij die ook voor aquarianen van belang zijn.

AquaTesterProIn tegenstelling tot de andere elektronische testers op de markt zoals bijvoorbeeld: de JBL ProScan maakt de Velda AquaTesterPro geen gebruik van een telefoon camera maar van een eigen standalone “high sensitive sensor”, hierdoor zal bij iedere gebruiker het aflezen van de waarde op de zelfde manier gebeuren. Dit brengt als voordeel mee dat er geen valse waardes gemeten kunnen worden, als gevolg van een slechte camera kwaliteit.

Via Bluetooth stuurt de AquaTesterPro de data naar een app op de smartphone. Deze app is verkrijgbaar op zowel iOS (Apple) als Android. Door de app kan iedereen water testen evenals je progressie bijhouden. Hiermee kun je dan teruglezen bij regelmatig testen, hoe je waterwaardes er op vooruit of achteruit zijn gegaan.

AquaTesterProDe gehele test zal in drie makkelijke stappen werken.

  1. Houd de test strip in het aquarium voor 1 seconden.
  2. Schud het water eraf en wacht 60 seconden.
    Haal de teststrip langs de sensor en lees de waarden af.
  3. Gebruik bluetooth om de waardes naar je smartphone of tablet te sturen.

Op de releasedatum, waarschijnlijk in het laatste kwartaal van 2018, zal de Velda AquaTesterPro met teststrips komen voor vijvers en aquaria. In hun planning staat ook teststrips speciaal ontworpen voor zwembaden/Jacuzzi’s en drinkwater.

Het product ziet er erg veelbelovend uit. Krijgen wij de kans om dit product te testen op onze aquascapes, dan zul je deze natuurlijk bij onze reviews terug vinden.