Boraras Maculatus is net iets groter dan Boraras Brigittae maar nog altijd een leuke Nano visje. Masulatus is hiermee ook een ideale vis voor bijvoorbeeld kleine biotoop aquaria. Door zijn volle rode kleur krijg je een prachtig effect in aquaria waarin het tannin gehalte hoog is.

Boraras Maculatus
Foto: Melanía Hernández
naam Boraras Maculatus
NL-Naam Dwerg rasbora
Oorsprong Indonesië, Thailand, Sumatra, Singapore
lengte 2,5 cm
waterlaag Alle
volume 30 liter
gedraag Vredig/verlegen
dieet Micro Jager / alleseter
verzorging Makkelijk – Gemiddeld
pH 4 – 6,5
temperatuur 22 – 28 graden C
licht Gemiddeld
leeftijd onbekend
groep School van minimaal 8-10 stuks
plant-veiligheid Ja

Voeding

Van nature is de Boraras Maculatus een micro jager. Dit houdt in dan zijn voedselbron vooral bestaat uit kleine insecten, wormen en geleedpotigen. In het aquarium is hij echter vrij makkelijk te houden. Hij accepteert bijna alle soorten gedroogd voer zolang het maar zacht genoeg is om aan de knabbelen of klein genoeg om in zijn mond te passen.

Boraras Maculatus
Foto: Chantal Wagner Kornin

Wil je de meest ideale kleurstelling voor de vis? Dan is het verstandig om hoge kwaliteit aquarium voer af te wisselen met levend voer zoals watervlooien en artemia.

Gedrag

Dit mooie visje komt vooral uit langzaam stromende beekjes en meertjes. Hierdoor houden deze vissen ook niet van sterke stroming. Ideaal gezien zouden deze leuke kleine visjes een dicht beplant aquarium of een biotoop. Drijfplanten en het juiste gebruik van hout wortels houden een hoop licht tegen. Dit zorgt ervoor dat Boraras Maculatus eerder uit zijn schulp zal klimmen en zich in al zijn pracht laten zien.

Boraras Maculatus
Foto: Aristohellam