Aquascapen.nl

Boraras Brigittae – Klein en rood is niet lelijk

Boraras Brigittae

Boraras Brigittae is één van de kleinste aquariumvisjes die je kunt houden in een tropisch aquarium. Door zijn formaat wordt er vaak over hem heen gekeken. Maar wanneer juist gebruikt kan deze vis een aquascape een compleet nieuwe dimensie geven.

Foto: Benny
Boraras Brigittae
Boraras Brigittae, Rasbora Brigittae
Indonesië, Borneo
1,5 – 2,0 cm
Alle
30 liter
Vredig/verlegen
Micro Jager / alleseter
Makkelijk – Gemiddeld
4 – 7
22 – 28 graden C
Gemiddeld
onbekend
School van minimaal 8-10 stuks
Ja

Voeding

Van nature is de Boraras Brigittae een micro jager. Dit houdt in dan zijn voedselbron vooral bestaat uit kleine insecten, wormen en geleedpotigen. In het aquarium is hij echter vrij makkelijk te houden. Hij accepteert bijna alle soorten gedroogd voer, zolang het maar zacht genoeg is om aan de knabbelen of klein genoeg om in zijn mond te passen. Het is hierdoor belangrijk een zo klein mogelijk voer te kiezen. Een specifiek nano voer of voer voor kleine vissen is de best uitkomst.

Foto: Benny

Wil je de meest ideale kleurstelling voor de vis? Dan is het verstandig om hoge kwaliteit aquarium voer af te wisselen met levend voer zoals watervlooien en artemia.

Foto: Daniel Szente

Wil je de meest ideale kleurstelling voor de vis? Dan is het verstandig om hoge kwaliteit aquarium voer af te wisselen met levend voer zoals watervlooien en artemia.

Gedrag

Boraras Brigittae is een vredig maar vooral verlegen visje. Deze vis moet daarom ook eigenlijk altijd gehouden worden in een school van minimaal 8 stuks. Dit klinkt als een hoop maar door zijn kleine formaat kun je er meerdere makkelijk houden. Doordat hij samen wordt gehouden met meer van zijn soortgenoten zul je de school ook vaker zien. Houd je slechts 1 van deze visjes dan zal hij zich altijd verstoppen.

Foto: 三月魚

Het natuurlijke gedrag wordt ook versterkt in grotere groepen. Deze vissen vertonen een dartelend gedrag en met name als er houtsoorten als Spiderwood gebruikt zijn. Door dit doolhof aan takjes kunnen deze visjes met souplesse bewegen. In een mooie school, zullen de mannen mooi op kleuren voor onderlinge competitie voor vrouwelijke aandacht.

Het is verstandig om deze vis te combineren met rustige Dither vissen. Ook zijn vissen als Corydoras en Otocinclus een goede keuze.

Mobiele versie afsluiten