Aquascapen.nl

De Boer Dier & Ruiter in Muiderberg

De Boer

De firma de Boer dier & ruiter is een grote winkel opgezet in Muiderberg, dicht bij Amsterdam. De winkel heeft een specialisme in ruitersport en huisdieren maar er is ook ruimte gemaakt voor een aquariumhoek.

De winkel is ruim opgezet en de aquariumafdeling is hier zeker geen uitzondering in. De muren van de hoek zijn bedekt met aquaria. Hier zwemt een leuke keuze aan vissen rond. Bijna alle aquaria zijn voorzien van iets van decoratie en in de meeste gevallen een stukje groen. Met uitzondering van een overspringer hier en daar, zwemmen er maar twee soorten vissen rond in het aquarium. In sommige gevallen is de combinatie wel zorgelijk. Garnalen en Dwergcichlide zijn geen grote vrienden. En bij de cichlide zijn wij wel van mening: dat er te veel vissen in een te klein aquarium zwemmen. Met snel verkopende vissen zou dit geen probleem zijn maar dit zijn cichlides waarbij dit vaak niet het geval is.
Over het algemeen zien de vissen er gezond uit, we vonden in sommige aquaria wel een dode vis die al goed aangevreten was. Dit is misschien iets waar nog wat extra op gelet moet worden. Het assortiment van vissen is redelijk standaard zoek je iets speciaals dan kun je beter even doorrijden naar bijvoorbeeld de Diebo of Utaka.

Iets waar we wel erg blij van werden is dat de Firma de Boer een aantal draaiende demo aquaria heeft. Ze zijn niet allemaal even goed onderhouden maar er draait tenminste iets. Naast vissen heeft de Boer Axolotl en schildpadden rond zwemmen ook zijn de vijver vissen vertegenwoordigd in een hele nette grote bak. De merken van de Boer op het gebied van aquaria zijn; Tetra, Jbl, Juwel, Colombo, Ferplast, de Boon en Superfish.
Iets waar heel wat meer aandacht in gestoken mag worden zijn de aquariumplanten. Deze staan op het punt om weg te lopen. Alle planten laten signalen zien van voedingsstoffen te korten. Van gele bladeren tot het compleet afsterven van de planten. Dit is vanuit visueel oogpunt, als economisch niet heel handig, aangezien half dode planten nu eenmaal niet verkopen.
Aquascape decor is erg beperkt. De nadruk word vrij duidelijk nog steeds gelegd op plastic versiering. Wel moeten we eerlijk zeggen dat er een goed begin is gemaakt met de verkoop van driftwood, seiryu steen en drakensteen. Iets wat misschien wel opmerkelijk is in de winkel, is het compleet ontbreken van Eheim producten. Een merk wat we toch in bijna iedere winkel terug vinden. In plaats hiervan hebben ze de complete dure Biorb lijn.

Heb je snel wat nodig dan kun je makkelijk bij “de Boer dier & ruiter” terecht. Ben je specifiek naar iets opzoek dan loont het om even goed de prijs te vergelijken. Want bij sommige producten/dieren is de prijs toch behoorlijk hoog.

Waar wij ons wel wat aan stoorde, is dat niemand naar je toe kwam. We hebben zeker een half uur op de aquarium afdeling gestaan zonder dat er ook maar iemand kwam vragen of ze ons konden helpen. Dit terwijl het totaal niet druk was, het personeel begroette ons vriendelijk maar we hadden wat meer behulpzaamheid/toenadering van hen verwacht.

Mobiele versie afsluiten