Aquascapen.nl

Aquarium slakken

Slakken – Sommige mensen vinden ze fantastisch, anderen vinden ze maar niks. Maar we gaan het er toch over hebben! Slakken zijn veel voorkomend in aquaria, zowel goed als slecht. Laten we beginnen met goede slakken.

De appelslak, een opruimer in je aquarium. Deze slak die toch redelijk groot kan worden, wordt vaak in aquaria gestopt. Niet zonder reden; door de mooie kleur variaties waarin hij te vinden is kan hij een zeer aantrekkelijke toevoeging zijn. De meest voorkomende kleuren zijn geel, bruin, roze en blauw. Let wel op; Aquascapers willen deze slak NIET in hun aquarium. Mocht er niet genoeg voer zijn dan zullen ze aan de planten gaan knabbelen.

De Nerite Slak (Zebra/Tijger) daarentegen eet alleen algen en blijft ook kleiner. Deze slak is vooral zeer geliefd in garnaal aquaria. De slak eet eigenlijk alleen maar algen, voedsel resten en afval. Ook zit het slakkenhuis dichter op zijn lichaam waardoor hij minder snel ten prooi valt aan eventuele roofvissen (Niet dat je hem in een aquarium vol cichliden moet gooien).

foto door: Peter Pfeiffer

De laatste slak voor vandaag is een slak die slakken eet. Anentome Helena is een slak die jaagt en voed op kleine slakjes. Vooral als je last hebt van een slakkenplaag die je planten kaal eten is deze slak een uitkomst. Voor grote aquaria heb je wel een groepje nodig om alle plekken gehad te hebben. De slakken die vaak tussen de plantjes zitten vermenigvuldigen super snel en een slak-etende slak eet ongeveer maar 3 slakjes per dag. Je hebt dus een groepje nodig om van een plaag af te komen.

Mobiele versie afsluiten