Aquascapen.nl

Algaemax van New Life Spectrum – Rijkelijke variatie voor de Algeneter

algaemax

Ieder aquarium kent verschillende soorten vissen. Waarbij iedere vis zijn eigen wensen heeft als het op voedsel aankomt. De meeste voeders focussen zich hierbij vooral op vlees- en alleseters. New Life Spectrum (NLS) heeft echter nu een voeder op de markt gebracht waarbij de planteneter voorop staat met de naam “AlgaeMAX”.

AlgaeMAX is een voeder die echt wat moet toevoegen op de markt. Het vult een plek op waar de echte planteneters misschien nog niet genoeg keuze hebben. NLS AlgaeMAX is gemaakt vanuit het idee dat er geen comprise gesloten mogen worden om de kwaliteit van het voer. Dit houd in dat uitsluitend “premium” grondstoffen gebruik zijn en niks anders.

Andere merken die vissenvoer maken speciaal voor planteneters nemen het niet altijd zo nauw. Het eerste wat je op ingrediëntenlijst terug vind is vaak vismeel. Niet echt een planteneters voedingsbron. Groene kleurstof wordt dan uiteindelijk toegevoegd aan het voer om het de schijn te geven van een rijkelijk gevulde voer op plantenbasis.
AlgaeMAX bestaat uit meerdere soorten vegetatie (alg en zeewier), want vissen hebben net als mensen een uitgebreid dieet nodig. Teveel van een soort kan zelfs problemen opleveren. Neem hierbij als voorbeeld Kelp (een soort zeewier) wanneer vissen hier teveel van eten kan dit leiden tot verstoppingen en andere problemen in het spijsverteringskanaal.

In het aquarium geeft AlgaeMAX hetzelfde effect als dat vissen zelf hun maaltijd in de natuur bij elkaar sprokkelen. Hierbij is een combinatie gemaakt van negen soorten vegetatie, Antarctische krill, vitaminen en sporenelementen voor de optimale variatie. Bij de negen soorten vegetatie moet je denken aan:

Nu zul je wel denken waarom zit er dan Krill bij? Zelfs planteneters hebben baat bij wat vlees in hun dieet. Het levert extra proteïnen op en helpt bij het stimuleren van een gezonde darmflora.
AlgaeMAX komt in verschillende vormen namelijk: AlgaeMAX granulaat, AlgaeGEL en AlgaeMAX Wafers. Al deze producten hebben dezelfde fijne opbouw met premium grondstoffen alleen de toediening is anders.

AlgaeMAX granulaat is bedoeld voor de vrij zwemmende vissen die een voorkeur hebben voor plantenrijk voedsel. Deze kunnen vrijwel in 1 keer worden geconsumeerd. Ze komen in het formaat 1mm en 2mm en zijn beide zinkend.
AlgaeGEL is de ideale manier voor het voeren van grazende vissen. Deze hebben vaak moeite met harder voedsel. Om deze reden is AlgaeGEL gemaakt, een poeder wat aangemaakt kan worden met water en dan een gelei vormt die in stukken gevoerd kan worden. Een ander voordeel van deze gelei is dat deze op op verschillende stukken hout/steen kan worden aangebracht, waardoor etenstijd een waar spektakel wordt.

De laatste optie zijn de wafers, favoriet bij iedere L-nummer houder. Zie het als een zuigtablet maar dan voor vissen. Vissen als L-nummers zuigen en schrapen in de natuur hun voedsel op. Deze wafers (harde voedseltabletten) zijn hier ideaal voor geschikt. Ze vallen niet snel uiteen waardoor de vissen een behoorlijke tijd met ze kunnen doen. Zelfs garnalen zitten hier maar al te graag op om het op hun gemak uit te plukken.

Welke vorm je ook kiest onze vissen waren er gek op.

Mobiele versie afsluiten